Ny jobb, jippiiii!

Kontoen min trenger inntekt. Jeg trenger faglige utfordringer. Skrivingen får jeg ta på si', det er ikke noe problem. Det skal bli bok i løpet av 2013!

Og jeg bare gliser i dag, for etter et intervju hvor jeg var så gira etterpå at jeg kjørte forbi huset mitt og holdt på å pådra meg hjerteinfarkt da det nærmet seg å få svar, fikk jeg en jobb jeg hadde skikkelig, skikkelig, skikkelig lyst på! :-D Jeg gleder meg stoooort til å ta fatt på en superspennende jobb hvor jeg skal hjelpe folk som faller litt mellom både to og flere stoler inn i, eller tilbake til, arbeidslivet. Jeg kunne sagt en hel del om antallet mottakere av diverse støtteordninger. Jeg nøyer meg med å si at ingenting kan glede meg mer enn å jobbe med mennesker som både orker og vil jobbe så mye som de kan, men som har utfordringer som blir rusk i maskineriet for våre byråkratiske skole- og arbeidslivsordninger. Dessverre er vårt på mange måter gode samfunn slik at det har en snever definisjon av normal, og en enda mer snever definisjon av hvordan man skal være og ha det og hvilke behov og ambisjoner man skal ha for å passe inn. Det skal lite til å være unormal og det skal lite til å ikke passe inn i skjemaene når man har behov for hjelp fra det offentlige. Det trenger man som oftest når man har minst overskudd til å navigere seg i systemet, og det gjør selvsagt situasjonen verre for de som kanskje trenger det mest, og fungerer helt strålende for de som er i stand til å finne ut nøyaktig hvilke rettigheter de har og hva de kan få av ymse goder. Mindre på de svakeste, mer på de best stilte. Men det er jo bare en refleksjon av samfunnet forøvrig, så kanskje er det ikke så feil? Jooooo. Det blir feil når de som vil ikke kan og de som kan ikke vil. 

Før jeg gir meg i kast med nye utfordringer skal jeg ha så fri som jeg bare kan disse siste par ukene av min drop-out fra arbeidslivet og bare gosje meg verre med bøker og turer og matlagning. Fra 1. mars er det en mindre arbeidsledig i mitt fylke, og færre skal det bli!

5 kommentarer

Sunniva Lykke

13.02.2013 kl.18:42

Gratulerer - ingenting er bedre enn å få en jobb man har skikkelig lyst på!

ripsogvanilje

13.02.2013 kl.18:24

Trine: Taaakk! :-D

Trine

13.02.2013 kl.16:28

Gratulerer såååå mye Torunn :) masse lykke til :)

ingunn wehn

13.02.2013 kl.16:10

Ha savna innlegga din..så du e nok itj berre en i rekka...!!

Tomona Skoglund

13.02.2013 kl.15:19

Gratulerer så mye med jobb! Det blir nok spennende! :D

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Mamma og kone med forfatterambisjoner, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits