Interiørbloggere- talent for interiør eller bare for kopiering?

Dagens blogginnlegg har sitt utspring i min desperate leting etter inspirasjon til innredning av TV-kroken på stua. Jeg har kommet et stykke, men mangler belysning og de detaljene som gir sonen helhet og personlighet. Akkurat nå er det bare en ansamling møbler og en TV. Jeg er ikke det minste inspirert. Jeg er bare oppgitt, og har en god del surmaga oppstøt å dele ut i retning interiørbloggere over det ganske land. 

For interiørblogger må være riktig sted å begynne, tenkte jeg, og googlet "TV-krok". Og javisst, jeg fikk opp masse interiørblogger og fant fort ut at interiørbloggere tilsynelatende har som fellesnevner at de foretrekker PC-skjermen og anser TV'en for å være et nødvendig onde. Løsningen ser ut til å være å koseligfisere TV-kroken inntil det kvalmende, kanskje i håp om å trekke oppmerksomheten bort fra TV'en. Skal tro hvor mange som ser "Luksusfellen" med kredittkortbetalt "sesongens stæsj til flere tusen kroner innen en halv meters avstand fra TV'en.

Dette er et klassisk tilfelle av fornektelse av virkeligheten. TV'er anno 2012 ER digre, svarte og ensfargede. Jeg ser at de er en total mismatch med det feminine interiørmotebildet, og at den jevne interiørblogger ikke har en stil som henger sammen med flatskjermens maskuline ytre. Men hvis bare flere av dere kvinnelige interiørbloggere hadde gjort seg delaktige i hjemmets multimediarelaterte innkjøp, er jeg sikker på det ikke hadde tatt lang tid før den første drivved-varianten av Samsung Smart-TV hadde blitt lansert. Inntil da: innse at sånn er det ikke. 

Nå har jeg sett på sånn cirka en millard bilder av interiørbloggernes TV-kroker, og måtte ta pause. Det er overhengende fare for at jeg kaster opp hvis jeg ser en TV-krok til med hvite vegger, grå-beige sofa, dyremotivputer, bokstavfigurer i hyllene i enten "HOME"-, "LOVE"- eller forbokstavenetilmannenogbarna-kombinasjoner, pallebord, drivveddingser og hvite vegghyller. Er virkelig alle norske hjem sånn? Er det skambelagt å ikke ha det sånn hjemme? 

 


Bilde fra sofiesvilla.noInteriørbloggere: hvor er originaliteten?? HVOR? Dere burde skamme dere, jeg blir flau på deres vegne av mangelen på egne ideer, dere sier UNIK og gjør KONFORM. Er dere blinde? Dere skriver at dere vil ha innslag av personlige ting, det skal gjerne være noe selvlaget, noe gjenbrukt og oppusset. Men kan ikke en eneste av dere gjøre noe ANNET enn å sette hjul under europaller? Og når dere går på bruktbutikk for å handle noe helt spesielt, er det virkelig kul umulig å ikke kjøpe noe som IKKE ser ut som en kopi av noe nytt med ferdigslitt look? Eller la være å pusse opp det så det ser ut som en kopi av det man finner på alle de andre bloggene? Det er jo åpenbart mange som har utrolig sans for hva som passer sammen og hva som blir harmonisk og i det hele tatt, det er mange som har fine stuer. Ja, for ingen kan jo si annet enn at det ser bra ut sett med 2012-øyne. Men de er jo helt LIKE! Det er jo ikke greit når dere har opprettet og lagt ned arbeid og tid i en interiørblogg. Interiørblogger skal være inspirerende. Dere er jo ikke mer interiørbloggere av å ta en handlerunde på IKEA, Skeidar og KID enn jeg er tegneserieskaper om jeg legger ut et bilde av et Donaldblad på bloggen min. Mangler dere guts? Eller har dere bare ordenssans og ingen kreativitet? Jeg tror mange av dere ikke er klar over hvor innmari i pengefella dere går. Ta den shabby chic-stilen som var helt super-in. Den henger jo fortsatt med, men nå med drivved-tvist. Alle som hadde shabby chic-stilen inne, kan nå skli over i den nye store trenden, men ikke uten å bruke noen tusen eller titusener på å røffe opp stua. 

Nå har ikke jeg det minste peiling på interiør. Jeg priser meg lykkelig over at jeg har en habil venninne som kan redde meg unna de største blemmene, hun er dyktig (og jeg anbefaler henne veldig gjerne til alle som trenger interiørhjelp... totalt subjektiv anbefaling som jeg ikke får betalt for å komme med btw). Jeg innrømmer gjerne at jeg mangler den evnen til å se for meg helheten inni hodet mitt og jeg aner ikke hva jeg skal anskaffe av dilleting, hvordan jeg skal plassere belysning eller noen ting. Så her er det egentlig bare å skyte tilbake for dere jeg oppfatter som mestere av kopiering, mer enn interiørtalenter. Give it to me!

Og gi meg gjerne noen tips om gode interiørblogger- jeg skal gi rause anbefalinger om jeg finner noen skatter!

 

 

 

20 kommentarer

Ditte

26.11.2012 kl.23:04

Dagens geniale lesning, Torunn :o)

Men seriøst ? hva skjedde med å ha en god sofa uten dill dall, kanskje et bilde eller to i kroken og så ellers holde tv-krok området fritt for alskens chabby-chick gone wild ?

For må innrømme at jeg har begynt å få mareritt aktige noia når folk som mener seg å være "in", snakker super minimalisme og så samtidig viser frem bilder av rosemønstret tapet med sofaer som ikke ser ut, og i hvert fall ikke kan være noe gode å sitte i, som mer eller mindre ser ut som chabby-chick på speed. Og etter at blogger nr 10 kom på å henge opp treskilt med home sweet home i alskens utgaver, så forsvant det unike preget jo totalt. Og i disse "vi skal i hvert fall ikke ha rengjøringsbyrået fra helvete inn i huset" tider, så er det vel i bunn og grunn best å gå for nettopp. ren vegg, med bare tv'en - for det er jo en kjent sak at tv'er og andre elektroniske innretninger samler støv - MYE støv. Og akk og ve om vi skulle komme heim og finne ut at det skjulte kameraet vi satte opp for å se hva vaskehjelpen egentlig bedriver, avslører at de har brukt do-børsten i hele huset...

irina

26.11.2012 kl.22:50

velkommen innom Torunn :)) Gleder meg til å få hilse på deg :)

ripsogvanilje

26.11.2012 kl.22:34

irina: Haha, har Samsung det? Men det er jo helt supert, det løser jo utrolig mange problemer for så mange! :-D Har forresten store ambisjoner om å innom butikken din...! :-)

irina

26.11.2012 kl.22:13

Dette har jeg skrevet mange ganger om også... og jeg har fått veldig mye kjeft av andre interiørbloggere pga det. Så er veeeedlig ening med deg... du har feil anngående en ting, samsung har faktisk kommet eller kommer i disse dager med en drivvedramme som du kan sette utefor flatskjermen. det har jeg også skrevet om :) Syns du er herlig forfriskende og lene er flink så du er heldig som kjenner henne :) ha en fiiiin uke.

Dompap

26.11.2012 kl.21:35

Og enda artigere er det når hårsåre interiørtroll føler seg truffet.

ripsogvanilje

26.11.2012 kl.21:34

livethosmeg: Will do! :-D Er helt sikkert mange bra der ute vettu, man må bare finne dem. Det aner meg kanskje at det ligger noen skatter lengre ned i google-søket, for den som ser for seg noe annet enn det som er mest i vinden akkurat nå :-)

Todd Peterson

26.11.2012 kl.21:28

Faktisk litt artig å lese norges mest oppskrytte blogg. Den var mye verre enn jeg trodde.

livethosmeg

26.11.2012 kl.21:11

kan ikke bli mer enig, har du sett en interiørblogg, har du ivertfall sett 100 - for alle er jo nesten klin like. Jeg har gitt opp forsøket om å finne unike bloggere med sin helt egen stil, så finner du noen, så si gjerne ifra.

ripsogvanilje

26.11.2012 kl.20:22

lykkehuldra: Ja stikkordet her er jo "det samme"... Null og niks "feil" med stilen. Blått, sennepsgul og blomstertapetbord, messinglysestaker med blad-fasong nederst og lutet furu var ikke feil i 1994 heller. Men det er vanskeligere enn jeg trodde å finne inspirasjon utover dette..

lykkehuldra

26.11.2012 kl.19:27

Ååh, herlig innlegg! Prøver selv å finne inspirasjon til det nye huset vårt, men alt er jo så å si det samme over alt. Jeg ønsker meg noe... annerledes. På en måte. Selvsagt er det mye fint på disse bloggene, men jeg vil ikke ha det sånn. Det er ikke min stil. TV-kroken vi har per i dag i leiligheten vi snart forlater er ganske maskuling og tøff, og jeg digger det selv om det sannsynligvis blir stilkræsj så til gangs i det nye huset. Eller kanskje ikke? Jeg har store planer om å eksperimentere det neste året.

~H

ripsogvanilje

26.11.2012 kl.19:14

Ann: No tru æ du e beskjeden. Prøv 20'!

ripsogvanilje

26.11.2012 kl.19:14

fargeglad: Jeg skal sjekke ut bloggen din! :-D

ripsogvanilje

26.11.2012 kl.19:14

Brit Elin: Ohoi.

ripsogvanilje

26.11.2012 kl.19:14

Ida: Alle skal få ha det AKKURAT som de vil, Ida. Jeg rakker ikke ned på stilen, jeg rakker bare skikkelig ned på interiørbloggere som ikke finner på noe selv, bare kopierer. Stilen er kjempefin, den.

ripsogvanilje

26.11.2012 kl.19:12

S: Hårete flater! Love it! :-D

S

26.11.2012 kl.19:05

Nei alle trenger ikke ha hvit vegg, beige/hvit sofa, puter med dyremotiv. Ikke heng deg for mye opp i hva alle andre har, sett heller ditt eget preg på stuen. Lag ditt eget inspirasjonskart som inneholder farger du vil ha i rommet. Mønstrete flater, glatte flater, hårete flater. Ut fra det velger du det du vil ha og hold deg til det når du skal ut å handle. Husk at rommet blir mindre med mørke farger, derfor velger nok mange hvitt.

Ida

26.11.2012 kl.19:02

trist at ikke folk skal få ha det slik de vil hjemme, uten at det blir pirket på. Du bor ikke der, så du trenger heller ikke like det. Enkelt og greit :) Jeg elsker den stilen du beskriver og rakker ned på. selv om jeg ikke har det slik selv.

Brit Elin

26.11.2012 kl.18:49

Fin blogg :) Ta gjerne en titt innom min blogg også :)

fargeglad

26.11.2012 kl.16:23

Veldig bra innlegg! Jeg er en forholdsvis ny interiørblogger og synes det er kjempegøy, men også vanskelig. Jeg blogger om alle mulige stiler, men det dreier seg mest om tips til bra nettbutikker og hvilke fantastiske ting og tang som finnes der ute. Kanskje du finner litt inspirasjon hos meg? Uansett, lykke til i letingen:)

Ann-S.

26.11.2012 kl.15:14

Så en fin "tørgaddj" her forleden som jeg vurderer å legge ut på Finn... Hbo 10.000,-.

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Mamma og kone med forfatterambisjoner, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits