iWife

Mannen min kaller meg iWife. Jeg er den det står om i "Dette gjør smarttelefonen med deg"-oppslagene. Når jeg eldes, kommer hendene til å krokne inn og bli en perfekt og permanent iPhone-holder. Den dagen de begynner å operere inn smarttelefonen i håndflata, kommer jeg til å være først i køa. 

Jeg sjekker Facebook, nyheter, nyheter, nyheter, nyheter... og så har jeg noen app'er. Spotify, mobilbanken og den til enhver tid pågående dillen. Det varer i noen uker av gangen. Jeg spilte Hay Day en stund. Jeg spilte Gin Rummy en lang stund. Tiny Wings, Wordfeud, Angry Birds... Jeg kjenner faktisk at kvalmen kommer sigende på bare ved tanken på Angry Birds. Alle spin-off-effektene vekker et mildt ubehag i meg. Skal tro hvor mange milepæler i ungenes liv jeg har gått glipp av fordi jeg har vært dypt konsentrert  om å skyte noen jævla gule fugler inn i en haug frosker. Skal tro hvor mange ganger ungene har følt seg avvist og ikke sett fordi jeg har vært fast bestemt på å vinne det Wordfeud-spillet. Hvor mange små kunstverk som ikke har fått den anerkjennelsen småkunstnerne har forventet, hvor mange ganger de har kommet løpende fulle av forventning til at jeg skal utbryte OIIIIII! og bekrefte at akkurat denne trådenden med perler på sannsynligvis ville blitt Årets Mesterverk i Hele Verden om en sånn kåring hadde eksistert, og ruslet ut igjen med hengende hode og en voksende klump i halsen fordi de vet at jeg ikke engang har registrert om de viste meg et perlekjede eller en ladd pistol. 

Og så mener Ottar det store problemet er menn som gjør kvinner til objekter? Det er mye verre at vi foreldre i handling stadig viser ungene at en liten skjerm i hånda vår betyr mer enn dem. Jeg tar meg i det stadig vekk, og jeg hater det. Jeg har i løpet av disse linjene fått fysisk vondt i magen, sånn vondt i magen som man får når man har dårlig samvittighet og ikke evner å finne en eneste unnskyldning. For det kan jo alltid vente. Man har alltid tid. Egentlig. De sekundene man må vente for å sjekke Twitter, Face, SMS, Instagram. Hvor forkrøplet har jeg blitt for stadig vekk velge å bygge ned ungene mine med disse dryppene av nedprioritering? For en... dings? "Og så telefonen ja", har 2003 begynt å kommentere hver gang jeg tar opp telefonen. Jeg har begynt å ta det til meg og legge den ned. Jeg prøver å ikke komme med den småhissige selvrettferdiggjørende tiraden. Dette må jeg virkelig gjøre noe med.
Smarttelefonen har jo helt klart sine fordeler, sine attributter som gjør verden langt enklere for oss.

Nå nettopp så jeg en reklame for Vektklubb. Bruker man 10 minutter hver dag der, vil man nå sine mål. Og det finnes selvsagt en tilhørende app. Det er jo genialt! Det finnes også løpe-app'er. Tro om ikke vår alles kjære Rachel Nordtømme har testet noen av dem og funnet fram til de beste. Hvis du trenger å stumpe røyken før du knyter på joggeskoene, kan du bruke en røyeksluttapp. Om overgangen fra røyker til løper blir brå, kan du bruke en motivasjonsapp. 

Skulker du treningen og skylder på at du er trøtt og sliten? En søvn-app kan være løsningen. Legg på en våkne-app som vekker deg når du sover lettest så starter du dagen optimalt. Sjekk kosmetikken med hormon-appen så slipper du å få i deg lumske stoffer. Vektklubb-appen sørger også for at du får et sunt kosthold, frokosten er i boks. 

Jeg vil anbefale å holde seg unna kreft-appene. Last gjerne ned organdonasjonsappen, men vær forsiktig. Velg avholds-app eller vin-app etter eget forgodtbefinnense, Før du tar i bruk matlagingsappen, sjekk gjerne etter skumle stoffer med E-stoff-appen. 

Andre treningsapper gir deg muligheten til å varierer mellom for eksempel løping, sykling, fjelltur og skigåing. 
Du verden, det er virkelig smart. Jeg vet hva jeg skal gjøre i kveld. Nå setter jeg meg i sofaen og åpner slanke-appen og styrketrenings-appen. Hvis jeg bare husker å åpne Vektklubb-appen også i ti minutter, burde formen være betraktelig bedre innen Lørdagsrevyen er over.
Bare ungene ikke forstyrrer, selvsagt.

4 kommentarer

ripsogvanilje

29.10.2012 kl.10:19

videomusikk: Hei Kevin :-))

videomusikk

28.10.2012 kl.11:39

Hello torunn he he he he :D

Sunniva Lykke

27.10.2012 kl.23:23

Briljant! Jeg og husbonden tilbringer kvelden bak hver vår pcskjerm i sofakroken. Kjemperomantisk! Eller ikke...

Berit Bolland

27.10.2012 kl.21:43

Etter gjennomlesning av ovenstående blogg, så skal jeg revurdere mine planer om å kjøpe meg en ny moderne mobil... Det var kanskje en god mening med at jeg datt i en bekk med den moderne (ikke "vannfaste") mobilen min tidligere i høst?!

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Mamma og kone med forfatterambisjoner, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits