Motetips

Hadde jeg vært litt pengesmart, hadde jeg droppet å publisere morratrynet mitt og heller gått for en positiv og smooth moteblogg, vært storforbruker av alskens kosmetikk og slått et slag for klesbutikkene. Og altså, det kan jeg godt gjøre. Jeg liker da klær. Det er klart jeg skulle ønske, i en perfekt verden, at jeg hadde hatt et ansikt og en kropp som var egnet til å promotere pene ting. Og at jeg hadde den selvtilliten og tålmodigheten at jeg kunne klistre meg på et blogginnlegg hver eneste dag og ikke bare være ironisk, men faktisk mene at dette ser bra ut. 

Det er ikke misunnelse og sjalusi som gjør at jeg fniser av rosabloggere. Jeg synes ikke det er teit å se bra ut. Jeg synes bare det er så fundamentalt å lære seg å basere lykken på andre ting enn opphovnede lepper, hudfarge som en grillet smågris og sprettrumpe. Det er forfektet av så mange før meg, men siden barn ikke slutter å bli ungdommer og voksne ikke slutter å tro at man skal være ungdom hele livet, må det sies om og om igjen: det er så mye bedre å bli lykkelig inni den man er, enn å tro at lykken sitter i et skall man aldri blir ferdig å bygge. 

Trodde du det var bare deg, utenom alle tenåringene, som hadde issues når det gjelder kropp og utseende? Tro om igjen. Jeg er 33, og selv om jeg har ervervet nok fornuft til å takle dem på en annen måte, er de der fortsatt. I gågata i byen din i dag, en fin lørdag i oktober, vil skremmende mange av de damene du ser, ha akkurat de samme bekymringene for deg. De har stått foran speilet før de gikk og lurt på om de så bra ut, forbannet bukselinningen enten den er for vid eller for stram, prøvd skjerf, studert kviser, arr, hårfarge- og grå hår. 16-åringen står på rommet sitt og lurer på om puppene ser bra ut i den toppen. 66-åringen står på rommet sitt og lurer på akkurat det samme. 7 av 10 kvinner er misfornøyde med kroppen sin. Og da mener jeg 7 av 10 kvinner over 50 år. 

Så dårlig nytt for deg som er tenåring og gråter deg i søvn over kroppslige bekymringer. Det blir ikke bedre. Mora di ligger på naborommet og gråter over hengepupper og dvask mage mens du ligger på rommet ditt og griner over at du ikke har fått store nok pupper.

Det blir bare annerledes. Du kommer aldri til å få den kroppen, det håret og den huden som gjør deg lykkelig, fordi det er ikke sånt man blir lykkelig av. Du blir ikke lykkelig av å slentre langs Themsen med høstens veske. Du blir ikke lykkelig av å ha samme hårfrisyre som idolet ditt. Du får ikke et bedre liv av å se ut som en helt annen enn den du er. Jeg synes noen av eksemplene som er dokumentert av topp-bloggere i Norge er til å grine av. Søte, flotte, herlige jenter med et åpenbart talent for blant annet markedsføring ser plutselig ut som de har fått en på tygga, og ser i profil ut som de tipper over når som helst (denne balansen kan enkelt gjenopprettes med Booty-Pop, hehe). Hvordan blir fortsettelsen da? Hva skal til når de er 25? 35? 65?

Kjære flotte jenter, dere på 15 og dere på 35 og dere på 65. Jeg er kanskje den siste som burde si det, men: lov meg at når du skal til byen, på byen, på vorspiel, på shopping, i selskap i helgen, at du bruker ett minutt foran speilet til å tenke på at alt som gjør deg glad i dag, virkelig glad, sånn at det nesten svir litt i hjertet, det har ingenting med skallet ditt å gjøre. For all del, pynt deg gjerne, du skal føle deg vel! Men: smil med det smilet du har. Sving den bakenden du har, om den er kjempestor eller bitteliten. Hev hodet, løft blikket og vit at alle som er glad i deg, er glad i deg for den du ER- ikke den du prøver å være. Alle som er glad i deg ser gjennom skallet ditt, gjennom hårfarge, restylane, dyre skjerf, de driter i om du skrangler med nye Mercedes-nøkler, har Justin Bieber-billetter eller en suksessrik karriere. 

Jeg glemte visst hele motetipset. Det var egentlig bare at mitt tips er å hive maxiskjørtet i søpla. Mote eller ikke- de er dritstygge. Hehe.

Ha en fin dag! <3

 

5 kommentarer

ripsogvanilje

23.10.2012 kl.20:36

Kristine: Så innmari bra kommentar. You nailed it! :-)

Kristine

23.10.2012 kl.20:02

Hei,

Er ikke det minste uenig. Jeg haddde ikke helt fått med meg at man ikke lenger kler på seg om morgenen, men tar på seg en nøye komponert outfit. Det er jo ikke det minste galt i å pynte seg eller leke seg meg alskens saker og ting hvis man synes det er gøy, men det forandrer jo ikke at jeg bare skal ut og kjøpe melk og siden gå tur med Fido som ikke er det minste interessert. Pønting kan være moro, men livsnødvendig og lykkeskapende til enhver tid - not so much

ripsogvanilje

22.10.2012 kl.09:44

irina: Ånei, det finnes ikke svart-hvitt! Jeg har jo langt fra et svart-hvitt syn på verden og livet, men som du selv kommenterer: Det er skikkelig satt på spissen, som omtrent alt jeg skriver :-)
Det er ingenting feil med å se bra ut og å gjøre det man må gjøre for å se bra ut. Ingen verdens ting. Men jeg mener bestemt at det er både skummelt og feil at man skal tro at den såkalte ektefølt lykken ligger i eksteriøret, ekte eller kjøpt. Jeg tror man kan hente både glede og selvtillit i extensions og brunfarge, klær og hår. Det er jo digg å gå ut ytterdøra og kjenne at man har dagen. Men sånn er det ofte ikke, og for noen er det lengre mellom de dagene enn for andre- av tusen forskjellige årsaker. Det er litt som å gi en protese til en som har mistet foten. Klart alt blir mye enklere på mange måter. Men foten, den mangler jo like fordømt.
Det andre jeg vil fram til her er at det ikke er bare ungjenter som har issues når det gjelder kropp og utseende, det gjelder faktisk også mange som er så gamle at man kanskje skulle tro de "visste bedre" :-)
Kjør på med alt du vil, Irina, og fortsett å føl deg superbra og tenke positive tanker!

irina

21.10.2012 kl.23:50

heisann Torunn :) Du skriver godt og jeg ønsker deg lykke til med drømmen. Drømmer er til å leves. jeg er nesten bare uenig med deg her da... alt er ikke svart og hvitt. Feks så er jeg "dessverre" ikke tynn. Jeg har hengepupper, lår og rumpe... Men jeg er likevell fornøyd. Jeg gråter ikke over det... hvorfor det... delvis min skyld og delvis alder som gjør til det. MEN jeg elsker å kle meg fint, jeg kan ikke leve uten vippeextension eller hårextension.... KRISE !!!! jeg syns egentelig jeg er ganske søt og sexy slik jeg er.... så hva er jeg... jeg gråter ikke hengepupper, men elsker å pynte meg... for meg !! Jeg kikker på damer å ser "selvsikkerheten" deres i måten de kler seg... tenker aldri... hun er bra feit !! Jeg tenker... go girl du er sexy....jeg ønsker meg recyltan og botox når jeg blir eldre... kanskje om 10 år ? .... så det er ikke så svart hvitt som jeg syns du skriver... men så skjønner jeg at du vil sette det på spissen :) hurra. Velkommen i bloggverden. det er gøy, blogget i snart 6 år jeg nå :)) Klem

En mann sa en gang til meg " De mest sexy damene er de med selvtillt.....de kan godt være tykke.... men fy søren tykke damer med selvtillitt er så mye mer sexy en modelldamer uten... " Det har jeg filosofert over... så jeg har spurt mange menn... og de sier det samme :)) bra for oss damer :)

Ditte

20.10.2012 kl.11:05

Åh, så sanne ord!

Men maxiskjørtet ? ja stygt som fy, men det finnes det som er verre. Skinny jeans. Selv flotte velformede jenter ser jo ut som en dundre i den kreasjonen. Skinny jeans er for svingende kun pene på underernærte sultkatastroferamte innbyggere fra Biafra... tenker stadig med gru på bildene som gikk verden rundt via TV-skjermen på nyhetene da man var barn...

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Mamma og kone med forfatterambisjoner, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits