En spennende dag for mor...

Med skrekkblandet fryd konstaterer jeg at ripsogvanilje.blogg.no er den 28. mest leste bloggen på blogg.no siste døgn, blant bloggerne i gruppen 25-39 riktignok.

Jeg sier fuck Jante og er skikkelig stolt med hele meg!

Om jeg skulle bli den 28. minst leste i morgen så får det bare være. Det gjelder å nyte det man får tildelt av små seire. Egentlig burde jeg vært mye flinkere til å hause opp småseirene for meg selv og bagatellisere tapene. Det er greit å filtrere både seire og tap gjennom et grovmasket læringsfilter, men det er så lett for at man bruker finmasket filter på tapene og snur seirene opp ned så man kan analysere dem som tap, også. 

Også når man kommuniserer med kjente og ukjente, skriftlig og muntlig, gjelder det å justere filteret riktig. Jeg glemmer noen ganger å filtrere i det hele tatt, spesielt når det omhandler ikke så positive temaer eller tilbakemeldinger. Men jeg prøver å huske at selv om noen gir meg en negativ tilbakemelding, er den ikke nødvendigvis riktig. Den blir verken mer negativ eller mer riktig av at du får den presentert med aggresjon og høyt volum. Og det er ikke mitt ansvar å svare for hvordan andre snakker til meg. Når jeg får en eller annen hissig, negativ melding slengt i trynet, er det ikke jeg som skal bruke neste natt på å analysere og absorbere verken innholdet eller måten det ble sagt på. Bruk grovfilteret på innholdet. Kast resten. Andre har også dårlige dager. Noen er født lite empatiske. Det kan virke som noen er født idioter, men det er vi alle fra tid til annen. Mest sannsynlig har du med å gjøre noen som har sine egne "greier" og ikke greier å holde det inne. Det bare tyter ut i en eller annen form. Det er ikke mitt ansvar. Men jeg jobber fortsatt med meldinger jeg har fått, det er fortsatt folk jeg kvier meg for å ha med å gjøre fordi de ikke greier å holde denne typen meldinger inne, jeg vet at å snakke med dem krever en hel masse rasjonalisering og jobbing etterpå, fordi det alltid kommer en eller annen sånn melding. Sukk. Ikke mitt ansvar.... bruk grovfilteret...

Hva du selv klemmer ut av deg av utidige, usaklige og usanne meldinger i en form av en tirade som er best egnet til å gi andre en ufortjent trøkk, det er ditt ansvar. Har du en dårlig dag- ta konfrontasjonen i morgen. Selv om det ser ut til å prelle av: det gjør det neppe. Det skal egentlig overraskende lite til før man har greid å ødelegge andres dag. 

Nå har jeg tatt på meg gå-bort-ansikt og skal på jobbintervju. Jeg rakk visst å sende inn en søknad før jeg tok avgjørelsen om å gi skriveriene en sjanse. Men hvem vet- kanskje det kan kombineres? :-) Jeg synes det er fryktelig morsomt å jobbe med HR, så jeg skal absolutt gjøre mitt beste. Og arbeidslivet gir jo absolutt mye inspirasjon til skriblerier.... Her ser vi positivt på det, som du ser ;-)

Jeg føler meg ihvertfall lite rips og mye vanilje i dag :-) Sweet... Har til og med slått til med noe så dillete som flette og blomster i håret i dag! Slå den :-D

Ha en strålende dag, takk for at du stakk innom ripsogvanilje og velkommen tilbake til stadig nye sarkastiske innlegg om absolutt ingenting!
 

 

6 kommentarer

ripsogvanilje

18.10.2012 kl.22:03

Berit Bolland: Takk, Berit! Uff, får nesten vondt av det du skriver.... men jubler over siste del av kommentaren din! Og ikke minst- det gjør helt sikkert litj-Torunn også! :-D

ripsogvanilje

18.10.2012 kl.22:01

ewymarie: Det er SÅ morsomt at du sier det, nesten utrolig at mine betraktninger kan være morsomme å lese om..! Men takk, heter det da, har jeg lært... :-))

ripsogvanilje

18.10.2012 kl.21:59

Mette: Jeg vet ikke om det gikk så strålende, men jeg hadde ihvertfall en grunn til å bruke lip-gloss! Og takk, jeg skal skrive en bestselger en gang. Det blir bare ikke akkurat i dag! :-D

Mette

18.10.2012 kl.19:13

Du e utrolig dyktig med "skribleriene" dine Torunn, det er en fornøyelse og lese! Håper jobb intervjuet gikk strålende i dag, noe jeg er helt sikker på...)

Stå på jenta, æ ska vær den første som kjøper boka di...! ;.))

Berit Bolland

18.10.2012 kl.12:54

Lykke til Torunn, både med jobbintervju, blogging og filtrering av meldinger ;-)

Du er så utrolig god til å skrive! Sitter fortsatt og tenker på dine ord og tanker om svømmehallbesøket. Du setter ord på det som så mange andre tenker! Stakkars min lille Torunn, som gang på gang får svaret "Nei, det passer ikke i dag" fra sin mor, når hun ønsker seg tur til Pirbadet. Men nå har jeg bestemt meg; Jeg skal drite i alle mine kroppskomplekser; lille-Torunn skal få seg en tur til Pirbadet før jul ja!

ewymarie

18.10.2012 kl.12:42

Det er så velfortjent at du har mange lesere-for liker å høre om dine betraktninger : )

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Mamma og kone med forfatterambisjoner, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits