Ny uke, fly og rosmarin

Dagen er allerede gammel, den startet klokka fem. 2002 reiste hjem fra høstferie hos oss. Hele uka har selvsagt vært ren idyll mellom søstrene. Haha. Etter et par dager husket de at de var søstre, ikke venninner. Men i dag klokka fem var 2003 våken og syntes det var en selvfølge at hun ble med til flyplassen for å si ordentlig hadet til søsteren. Når hun bare hadde fått av seg dusjhetten hun insisterer på å ligge med og fått på seg de digre støvlene hun elsker å gå med- uten sokker- var hun klar. 2002 hadde alt klart, sjekket rommet før avreise og trippelsjekket at jeg hadde husket å lade opp iPad'en og legge den riktig vei i eska og i riktig rom i veska. 

Vi fikk snublet oss gjennom sikkerhetskontrollen før vi ble innhentet av de ca. 100 vi oppdaget at vi hadde fintet ut i innsjekkinga (sorry... vi, øh, så dere ikke). Støvlene fikk såvidt plass i scanneren og passerte på tross av at de sikkert luktet eksplosivt. Jeg oppdaget at det var meldt regn på destinasjonen Bergen mens jeg ventet på jakken i andre enden av scanneren. "Haha, bombe!" og tørr latter var feil verbal reaksjon på den meldingen. Jeg var vel den eneste som var glad for at første mandag etter høstferien byr på rekordlang kø i sikkerhetskontrollen, så vekteren som var på pletten i løpet av et nanosekund kjøpte den flaksende forklaringen min om været i Bergen for ikke å stoppe opp køen mer enn nødvendig.

Jeg gjorde opp for meg, følte jeg selv da, med å levere inn en iPad som var forlagt i enden av sikkerhetskontrollen. Og en Dolce & Gabanna-klokke som var forlagt ved gate'n.Og boardingkortet til en som kanskje er den meste poshe fyren jeg har sett noen gang. Og jeg har vært både på Capri og Costa Smeralda og sett hvordan den andre halvdelen lever. Hva gjorde han på Værnes? Og på et Norwegian-fly med økonomibillett? Det er enkelte karakterer som ser ufattelig malplaserte ut utenfor kinolerretet. Dit kommer han nok aldri, posh er tydeligvis ikke ensbetydende med å ha utstråling. Ikke var han kjekk heller. Men han var sikkert grei. Ohoi. Lykke til, måtte hårpomaden holde og Burberry-frakken være vanntett.

"Ikke grin, mamma, du er allerede rød i trynet. Ses på nyttårsaften". Ikke helt den symfonien av en avskjed jeg hadde malt fram i hodet mitt. 

2003 og jeg var hjemme til passende frokost-tid. Høstferiefinalen søndag var lammelår med potetgrateng a la Konen og vafler og kakao med krem a la Mannen. Kakaorestene måtte jo bare bli frokost i dag, så jeg dekket bord og tente lys og helte mugga med kakao i en kjel for oppvarming mens 2003 tok en dusj. Den var litt tykk, så jeg spedde den ut litt og helte opp i koppen hennes. 
"Mamma, hva er de prikkene?"
"Hmm. Aner ikke. Rosmarin, tror jeg."
"Åh. Ok."

..."Mamma? Hvorfor smaker kakaoen akkurat som sausen vi hadde til middag i går?"

Jeg har aldri tenkt på hvor likt brun saus og kakao ser ut. Men jeg har tenkt på at luktesansen min er ganske dårlig. 2003 lo høyt og noe sier meg at historien allerede er gjenfortalt minst fem ganger siden hun gikk hjemmefra. 

Vi fant kakaoen, 2002 landet trygt i Bergen, det ser ut til at alle rakk første skoledag. Super Mom ønsker alle en innholdsrik uke :-)

 

7 kommentarer

catrine R

24.10.2012 kl.16:26

Haha, te alt, men mest te sausen:-D Tenke det va herlig med en munnfull av god oppvarmet saus når man forventer kakao:-D

ripsogvanilje

15.10.2012 kl.20:27

ewymarie: Aldri så galt etc... :-) Takk!

ripsogvanilje

15.10.2012 kl.20:25

Ditte: Det kunne vært myyyye verre. Runder av med Homeland så dette ser bra ut! :-D I morgen kommer til overmål bofsen hjem igjen, det blir stas det!

ripsogvanilje

15.10.2012 kl.20:24

NA: Den fortsatte ganske bra også :-) Ha en god fortsettelse på dagen du også ;-)

NA

15.10.2012 kl.18:05

Hahah... Fantastisk dag :P Min startet 4, merker det begynner bli "sent" allerede! :P Du får ha en god fortsettelse på dagen, da =)

-NA, nymfoman sexblogger

Ditte

15.10.2012 kl.10:19

Perfekt start på dagen :o)

ewymarie

15.10.2012 kl.09:18

Herlig historie. Du er utrolig flink til å skrive og fortelle på en visuell måte som gjør at du ser historien for deg : )

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Mamma og kone med forfatterambisjoner, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits