Fredfylte høstpuslerier

Jeg tror at om EU kan vinne fredspris, da kan jaggu jeg leve av å skrive. Torbjørn Jagland, dette var... pussig. Nobelprisen skal tildeles gamle damer og menn med visdomsfylte, rynkete ansikt og sjal eller kapper. Og de skal komme fra fattige steder, bevege seg rolig og helst ha levd så asketisk at de knapt har barn. Sukk. Jaja. Kanskje er det berettiget når 2003 spør om de hadde asfalt på min tid.

Neste år regner jeg med at min bedre halvdel vinner, som fortjent. Det er ikke få kriger og katastrofer den mannen har avverget. Modig er han også, denne fyrverkerifabrikken ligger midt i en aktiv vulkankjede...
Men i Nobels ånd går det fredelig for seg her. Da det stod 8-9c og regn på hele høstferieuka da jeg sjekket forrige helg, kjørte jeg ned på bokhandelen og brukte mine siste kroner på et 3000-brikkers puslespill. Nå ble det jo kanonvær, så til jentenes store glede.. eller ikke... kan vi gå på tur! Vi bor oppå en ås, så all turgåing innebærer en hjertegod bakke før vi kommer hjem igjen. Det er så godt for karakteren! Humre...

Men seriøst Unger nå til dags. Jeg sier: "Dere kan leke inne i et kvarter til, så går dere ut og leker dere". 
Stillhet.
Vantro blikk.
Tyggegummityggestopp.
Blikkveksling.

De er vant til at de må leke ute, det er ikke en ukjent beskjed, det bør ikke komme uventet på dem at  når solen skinner er det utevær. Likevel: sjokk og vantro. 

Puslespillet ser ut til å blitt de voksnes kveldsprosjekt. Og det må jeg si. Det er virkelig et fredfylt prosjekt, i all sin meningsløshet virker det meningsfylt. Vi pusler sammen, vi finner brikkene, vi pusler hver vår del og plutselig finner vi en link. Ekteskapet, samlivet og familielivet kan til tider føles som et evig ekspanderende puslespill hvor man alltid mangler brikker. Noen ganger er det som man har rotet hele himmelen ned på flossteppet og må pusle det om igjen..
Gleden og tilfredsstillelsen når man finner de riktige brikkene er alltid stor. Noen områder er både frustrerende og kjedelige å legge, men gleden over å fullføre desto større.

Kanskje var det over et puslespill Jagland fikk ideen til årets fredspris?

 

4 kommentarer

ripsogvanilje

12.10.2012 kl.17:06

hilda: Takk likæns :-))

hilda

12.10.2012 kl.16:58

Godt skrevet innlegg igjen!! Puslespill er ikke å forakte! (Vi har imidlertid lagt vårt siste på hylla... bære blå brikka igjen!!) Ønske dåkk fortsatt "fred i stuggu".

twilight0news

12.10.2012 kl.12:05

Ta gjerne en titt innom twilight-bloggen min! Det begynner å nærme seg premieren av den siste filmen nå!

-Twilight0news.blogg.no

Ivett

12.10.2012 kl.11:57

puslespill er jo kjempe gøy! :D

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits