På tide å merke barnehageklærne!

Politisk sett er jeg langt unna ytterkantene. Men når det kommer til barnehage og klær kjenner at jeg får kommunistiske tilbøyeligheter: jeg ser nytten av at barnehagen bare har en klespool som alle barna bruker av og deler på. Jeg har hatt unger i barnehage i snart ti år, sett bort fra noen ganske få år hvor første kull var i skolealder før andre kull kom i barnehagealder. Jeg har vært i den situasjonen å ikke ha merket klærne raskt nok et høstsemester før, mens jeg fortsatt var novise på dette med barnehage. Jeg stod med lua i hånda, bokstavelig talt, og fikk lekset opp akkurat HVOR mye problemer JEG påfører dem ved å ha unnlatt dette. Det tar jeg ikke sjansen på, om halvparten av det hun sa var sant vil jeg antakeligvis måtte påregne at den lokale sanitetsforeningen snart må ta over driften av barnehagen siden alle de ansatte vil ligge hjemme med dånedimpen grunnet sjokkerende dårlig klesmerking. Jeg gjetter at de andre foreldrene som hentet samtidig den dagen stillferdig lurte med seg litt flere skifteklær enn vanlig hjem den dagen og bragte dem tilbake i perfekt merket stand dagen etter. 

Sikkert ganske overraskende for mange, men jeg har bortsett fra denne situasjonen hatt ganske god kontroll på to ting: Jeg har aldri glemt å hente ungene i barnehagen og jeg har alltid hatt navn i det meste av klær. Det så mørkt ut, for jeg får mentalt utslett av strykejern, men så oppdaget jeg navneklistremerkene. De sitter godt nok. 


Denne klesmerkegreia er en doktorgrad verdig. Jeg lurer på om det ikke er et eget fag på førskolelærerstudiet? Kan man ta en egen spesialisering i det også? Ja, jeg har ofte ment å spørre i barnehagen men glemt det- er det en egen pedagogisk læreretning? Jeg tør ikke annet enn å merke klærne. Nå har poden gått i barnehagen uten tilbørlig merking siden begynnelsen av august, og i bakhodet hører jeg stemmene til noen fordums barnehagematroner og får en snikende følelse av at jeg har tøyd strikken langt nok. Jeg frykter at om jeg venter lenger med å merke klærne hans nå, vil karma komme og straffe meg. 

Kanskje vil ikke klærne hans fungere som tiltenkt lenger heller.
Det er en mulighet for at det sitter i klærne i barnehagebarnstørrelse at de skal merkes innen en uviss frist, og etterhvert vil begynne å sabotere.
Støvlene vil absorbere vann.
Parkdressen vil knyte seg.
Lua vil lede varme bort fra hodet.
Bleiene blir utette. Apropos bleier, skal de merkes? Eller holder det å merke pakken?

De ansatte i denne barnehagen må ha gått på en skole hvor dette ikke er et eget fag. Jeg testet det nemlig en dag og spurte om råd til hvilket merke-merke jeg burde velge. De foreslo tusj :-)

Litt ubetalt produktreklame (donasjoner mottas) her: Askeladden sine klistremerker er rimelige, de kommer dagen etter at du har bestilt dem og sitter godt på det meste av klær og ting og tang. Sliter litt med å få dem til å sitte på ullsokkene bare, men gode ullsokker blir stjålet om de er aldri så godt merket så det gjør ikke så mye fra eller til. Jeg er fornøyd jeg slipper å dra fram strykejernet *grøss*

3 kommentarer

myruin

11.10.2012 kl.22:01

Vi arver mye klær, så vi har lært opp de ansatte at klær det står Isaac eller Leah i, er Storm sine... Funker så lenge det ikke er noen barn som heter det samme da...

ripsogvanilje

11.10.2012 kl.20:45

myruin: Det gjør det, men det er så upraktisk når plaggene skal gå videre i arv synes jeg :-)

myruin

11.10.2012 kl.19:17

Sprittusj funker som bare det. Enten på lappen, eller rett på klær, sko, bleiepakke bøtter eller hva som helst. Billig er det også!!

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits