Iskake man bare skader seg litt av å spise
Ta-ta. Iskake i bursdagsgave til gemalen. Tre timers knallhardt arbeid på tre unge damer. Jeg bad 2003 google "oppskrift enkel iskake" og delegerte med det valget av iskake til henne. Hun gjorde akkurat som hun fikk beskjed om og kom opp med en "arktisk iskake" hvis oppskrift inneholdte 187 gram smør og sukker som skal varmes opp til 122 grader. Jeg burde nedlagt veto allerede der, og sette meg ned med 2003 og ta en prat om hva vi legger i "enkel"-begrepet.  Men delegert er delegert, så det ble handlet inn ferske vaniljestenger, mørk sjokolade og fløte til en formue, for å lage en minimalistisk og stilig iskake. 

Etter X antall forsøk og så mye inni-meg-banning (noe glapp visst ut også) at jeg nesten ble forgiftet av stygge ord, kjørte vi 175 gram sukker på 138 grader inn i røra, klønte det hele sammen og satte den i fryseren. 

Kaka ble forsåvidt god, men det sukkeret som sikkert skulle være deilige karamellklumper burde få områdets tannleger til å gni seg i hendene, for denne kaka er en jekseldødare med sine knallharde sukkerklumper godt skjult. 

Ikke ble den veldig minimalitisk heller. Jeg tipper "arktisk" refererer til at den skal se ut som den er skjært ut av vinterhvit tundra eller noe. Min variant så mer ut som noe har kræsjet i tundraen. 

Men altså: veldig god for den som har gode tenner :-)

Én kommentar

catrine R

24.10.2012 kl.19:06

Æ synes den så fantastisk god ut:-D Døkti husmor!!

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Mamma og kone med forfatterambisjoner, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits