Møt 2003- noe helt for seg selv.
Alle har vi drømmer på vegne av våre barn. Noen av dem er uttalte ambisjoner. Noen hinter vi dem om, noen dytter vi i deres retning og noen trer vi nedover hodet på dem. Kanskje ser vi et talent. Kanskje har familien en tradisjon man ønsker skal bestå. Eller man fikk aldri levd ut sine største drømmer selv og løper etter avkommet med dem til de ikke tør annet enn å leve de ut på våre vegne. Jeg har allerede touchet temaet i dag. Men etter at det var publisert, kom jentene mine for å hjelpe meg med kaka vi skulle produsere i dag, og jeg ble litt oppgitt og egentlig litt rørt. Er det NOE jeg vil ha lært dem den dagen jeg ligger som en blek rosin og fader ut i intet, er det at alt ikke er så farlig. På flere måter, egentlig. Ikke alt er så himla farlig- sorter ut det som er verdt å bruke energi å være redd for. Rasjonaliser. Har man først lært trikset å vurdere ting litt rasjonelt, er det mange ting man kan unngå å bli redd for. Det er ikke enkelt, men man taper ingenting på å prøve. Jeg har lært meg noen knep i voksen alder, som jeg prøver å prente inn i ungene. 
Den andre fortolkningen er at det ER ikke så farlig om ikke alt er perfekt! Lev livet, vær god, vær ærlig, vær en god venn. Ja, det er greit om vi kan forsere huset fra ytterdør til kjøkkenbenk uten å få ei økt i høye kneløft på grunn av rot. Ja, det er greit om ikke trynet er marinert i kaviar og brødsmuler når vi går ut av huset. Ja, det er greit å få den søppelposen HELT opp i søppelkassen i stedet for å la den stå som donasjon til skjæra utenfor ytterdøra. Men ellers. Er du 9 år er det helt greit å ikke sminke seg. Er du 11 år er det helt greit å ikke bruke BH. Har du et hus er det helt greit at det ikke ser ut som et visningshus. Har du ikke et hus, er det helt greit det også- DU er ikke mindre verdt fordi!. Gjør du det du kan i forhold til de evner og forutsetninger du er utrustet med og du oppfører deg som folk og ikke lyver,  så er resten helt greit! 

Dette er altså 2003, søsteren til 2002 som er diva-årgangen. 2003 er ikke diva. Hun er klar for å bake kake med kjentfolk uten å bli kald på føttene. Og dette, dette er i ett bilde 2003 kort oppsummert. Jeg synes framtida ser lys ut.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits