Nesten som en helt vanlig familie...!

Fine, fine tuppa til mor kom på høstferie i går. Min verdensvante minidiva svevde inn på flyplassen lett hevet over verden rundt seg som om vanlige dødelige ikke riktig affiserer henne. Digger det. Gidder ikke "fuzz" og oppstyr, hun har sin egen agenda. Så lenge den agendaen er totalt blottet for ondskap og inneholder evne til empati, sympati og kjærlighet og hun blir et selvstendig og reflektert voksent menneske er alle varianter av personlighet helt greit for meg. Om hun så blir sjefsforsker på CERN eller sløyer fisk på samlebånd, jobber på H&M eller blir toppdiplomat i FN er meg revnende likegyldig. Alle utgjør en brikke. Motivasjonen for hvilken brikke man skal være i det store puslespillet er mer interessant enn hva man blir, og sier mer om hvor samfunnsnyttig man er enn ting som tittel, omsetning, kjendisfaktor i adresseboka og antall stempel i passet. Heller en negledesigner som blir lykkelig av å gjøre andre glade enn en konsernsjef med øye for økonomisk rikdom alene. Grådighet er det usleste jeg vet om. Bjørn Eidsvåg er lett å ha det moro med fordi, som P1 har oppfattet, "alt kan bli en sang av Bjørn Eidsvåg". Men han har utrolig mange bra meldinger om alt, så det er ikke tilfeldig. Så ham i øyekroken på TV i går og da sa han at han stadig måtte minne sine SV-venner på at det er forskjell på rettferdighet og grådighet. Hehe. Han har rett i det. Bare tenk på alle de grådige kapitalistene som går ut og fronter rettferdighet. Hadde du byttet ut ordet "rettferdighet" med "grådighet" hadde de sagt det de egentlig mener, men ved å bruke "rettferdighet" oppnår de å blende publikum med sin skinnfølte godhet. 

Ekte godhet, ekte empati, ekte medmenneskelighet, det skjer mennesker i mellom, det. Må man rope høyt om hvor rettferdig man er, særlig om man står under en logo hvis eksistens fordrer pluss på bunnlinja, kan du godt ta solbrillene på før du lar deg blende. 

Så til det alltid like viktige men'et: Det er kjempebra at Gjensidige gir bort gratis svømmekurs, eller at store bedrifter sponser barneidrett og afrikanske barnehjem. For all del. Det er ikke sånn at alle mennesker i alle bedrifter er onde. Men det er alltid noen som sørger for at organisasjonen ikke går konkurs av ren godhet- og de godkjenner denne type "rettferdighet" av en helt annen grunn enn ren og skjær medfølelse.
Nå skal min godhjertede diva og hennes noe energiske søster hjelpe sin senpubertale mor å bake bonuspappaens ønskebursdagskake. Vi har startet dagen fantastisk bra med pikekyss og osteloff og kanelsnurr til brunsj, så jeg har tro på at vi skal dra i land den altfor avanserte kaka også :-) Mammahjertet ble godt og varmt da vi møtte jenta på flyplassen i går og søstrene faktisk ga hverandre en god gammeldags klem da de så hverandre for første gang etter å ha gått på hver sin skole og bodd på hver sin kant av landet i to måneder. Nå lekes det som om de var gamle venninner. Er det mulig? Det er nesten som å være en helt vanlig familie! 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits