Jeg skulle aldri blitt voksen!

Da jeg var 17, var jeg ganske sint, kunne alt, visste alt og turte alt. Jeg kompliserte alt også, men på en ganske filosofisk måte. Jeg malte, jeg skrev, jeg drodlet og diskuterte.

Da jeg var 18, kuttet jeg ut hennafarget, lilla og tricolor hår og handlet klærne på Match i stedet for på Scorpius og Fretex.

Da jeg var 20, bestemte jeg meg for å bli snill. De første venninnene begynte å nærme seg ferdigstudert, hadde meninger om hvordan et kjøkkenskap burde være organisert og snakket med generasjonen over seg som om de hadde noe de skulle ha sagt.

Kort sagt, jeg tok en haug med elendige avgjørelser på slutten av tenårene. Jeg skulle aldri blitt snill, jeg skulle aldri sluttet å opponere høylytt og bastant, jeg skulle ikke sluttet å kunne alt. Jeg hater å skrive snille e-poster til folk som slett ikke gjør det til meg. Jeg blir kvalm av å oppføre meg som folk til voksne mennesker som oppfører seg som små unger, slenger dritt og tror de er rangert høyere enn himmelen. Jeg kan ikke fordra at jeg alltid tenker at "det høres jo rart ut, men det er jo mye som er rart og de kan det sikkert bedre enn meg", eller ikke greie å bestemme meg for hvilken side jeg er på fordi det er så mange gode argumenter for begge deler.

Jeg har lyst til å klippe av meg det snille, brune, lange håret, ALT, og rase inn på Scorpius og hamstre røkelse, røyklegge hele huset og male psykedeliske malerier med politiske budskap i skaper-rus mens jeg drodler i dagboka mi underveis. Jeg har lyst til å diskutere ting jeg ikke kan med folk jeg ikke kjenner og vinne diskusjonene, slik som den gangen jeg kunne hive meg ut i en landbrukspolitisk diskusjon da jeg var 16, uten å kunne bak fram på ei ku eller opp ned på et gresstrå, og verbalt sable ned alle bøndene rundt bordet. Og jeg har lyst til å ta noen telefoner og si akkurat hva jeg mener.

Jeg skulle aldri lært meg å holde kjeft.

Jeg skulle aldri blitt voksen!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits