Nordnorsk bannskap

Ordforrådet mitt er ikke kaliberert for frustrasjonsnivået jeg befinner meg på akkurat nå. I et forsøk på å finne noe litterær junk som kan gi en snarlig, om enn forbigående lindring, fant jeg noe passende. Det er et leserinnlegg fra en kav forbanna finnmarking, et tilsvar på sametingspresident Ole Henrik Maggas uttalelser om at samer har krav på særbehandling og at den nye Finnmarksloven skulle være et foræderi mot samene. Jeg har ikke lest originalen, så jeg må beklage til forfatteren om noe av bannskapet er feilaktig gjengitt. Jeg har ikke noe i mot samer, det kunne like gjerne stått om jordbærplanter. Det fungerer åkke som... man kan i det minste fantasere fram den e-posten man besinnet seg fra å sende.

?Forræderi mot saman? Unnskyld mæ Magga, men ka i sinnsyke mongoloide satan slags førpliktelsa har den norske stat nån gang hadd for å gje dåkker særbehandling!? E du fette idiot? Dåkker hærje tulling oppe på Finnmarksvidda som nån jævla cowboya og har rasert utmarka uforstyrra i fylla i alle år, helt siden dåkker fikk ERSTATNING nok tell å kjøpe dåkkers første scootera, firehjulinga og helikopter. Det har fan ikke vært en same i Båtsfjord siden middelaldern, og allikavæl skal dåkker eie blåbæra i hagen min? Du vil ikke være så vænnlig å hente tellfart og sykle vannrætt inn i hælvette? Det politiske arbeidet forgjeves? Ka i satan hadde dåkker venta? Trudde dåkker virkelig i de lavpanna skoiltan dåkkers at det va bare å spasere rætt inn i norsk politikk og bynne å bestæmme? Dåkker fikk 130 milliona førr å bygge lekestua i Karasjok, med årntlige møbla og bøker på samisk, men det va ikke godt nok? Må jo ha land også - like stort som Danmark. Mye vil ha mer. Kreve, kreve, kreve! Fy fan, æ spyr.

Hadde det vært opp tell mæ så sku dåkker ha fådd det dåkker ber om: Et ti meter høyt høyspentgjærde rundt Kautokeino, Karasjok, Porsanger og øvre Tana. All statsstøtte blei kutta, alle sosiale goda inndratt. Der inne va dåkker herre i eget land, og kunne drikke, innavle, skjære av hverandre hauet, lage samiske fængsel, samiske pænga, samiske klovnekostyma, samisk joike-GrandPrix, og ete reinkjøtt tell det vaks ut klauva og horn.

Men da ville æ ikke høre et pip fra hværken han Magga, han Nystø, han Trosten eller nån av de andre degenererte, evneveike, utakknæmlige gnålkukan der inne frem tell dåkker svalt ihjæl. Førr husk på kem som holde liv i dåkker, forbainna samfunnssnyltera!

Dra te hælvette!?

 

Aaaahhh... 

2 kommentarer

ripsogvanilje

28.10.2011 kl.15:44

Helge W. (The Boss:: Det e itj helt dekkende nei, enig i det. Det tar itj riktig alt, merke at det fortsatt koinna gjort sæ med ei real ildspåsettels i nærheten av ei solid bensinansamling, eventuelt middels tyning av fysisk art av en stor tosk (si gjerne fra om nåinn får tak i en av de overfallsvoldtektstypan så skal æ kom med teskje og ei flask Plumbo ASAP). Men da e vi litt utafor det litterære. For litteratur e det. Fantastisk litteratur for den som sett å ønske at en kunna dratt ræva over hauet på nåinn skjevpulte hystryna å lætt dæm sett der i bekmørtna å snakk sjit me sæ sjøl. Oppråtte faenskap....

Helge W. (The Boss:-):-):-)

28.10.2011 kl.15:26

Fan hain steiki hælvette, skulle du sett noe så forbanna inni grønnhælvette, bakfetta faaan!!....... Jeg mener han burde ha fletta inn liiitt mere "krydder"....men helt klart, bannskap i den ypperste verdensklasse dette. Og DETTE er effektiv terapi, MYE bedre å få ut frustrasjoner og ergelser på denne måten, enn å fly rundt til noen "kjempe-hestkuker" av noen forbanna tarmtytende psykolog-jævler, som KUN er ute etter å tjene penger!!!

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits