Moderlig svikt og yrkesmessig opptur (?)

Jeg innrømmer det. Jeg fikser ikke å være BÅDE super-mamma og yrkesutøver. Fra i går av har jentene halv SFO-plass så jeg får ta igjen masse forsømte arbeidsoppgaver. Siden før sommerferien har jeg ikke greid å få en eneste hel dag til konsentrert jobbing (så konsentrert som jeg evner å være ihvertfall). Jeg hadde noen uker sommerferie ja, men da tok jeg faktisk ferie...

Resultatet er at jeg er frustrert og stresset fordi jeg ikke får gjort det jeg skal. Det betyr at jeg blir sint og når jentene har like kort lunte som meg selv betyr det at atmosfæren ofte blir relativt eksplosiv.

Nå har jeg sagt fra meg alle NYE arbeidsoppgaver, men jeg har lovt å gjøre ferdig prosjekt jeg har begynt på. Og det, for en som elsker å sette i gang med nye ting, er ikke så rent lite. Jeg har så utrolig godt av å tvinge meg til dette, forbedre gjennomføringsevnen. Jeg liker å forbedre meg. Det er bare ikke like enkelt på alle områder... jeg er ikke direkte spekket av tålmodighet, men bobler derimot over av lyst til å hive meg uti nye ting, lære nye ting, skape ting. Jeg jobber nok best når målene er innen rekkevidde og/eller greier å visualisere dem. Mer abstrakte mål med uviss ende er på linje med det kjedeligste jeg vet; å vente på bussen uten å vite hvor lenge det er til den kommer. Men alt kan forbedres. Jeg nekter å kalle det dårlige egenskaper- jeg har kun forbedringspotensiale. Spørsmålet er vel heller om man egentlig skal bry seg om å forbedre alt men heller la noen ting ligge og heller foredle egenskaper? Men da må man velge og styre, bestemme seg for hva man skal satse på. Og et annet forbedringspotensiale jeg har, tross A i strategi fra BI, er evnen til nettopp strategisk tenkning. For den innebærer å ta valg, velge retning. Men... jeg skal jo snart gifte meg, så helt uten beslutningsevne kan jeg ikke være. Hihi! :-)

Men det som var saken er at jeg legger unna Super-mom-kappa og tar på meg jobbehatten. Det var to skuffede jenter som fikk overbragt nyheten om retur til SFO. De var godt fornøyd med å kunne komme hjem rett etter skolen og få leksehjelpa av mor, ved kjøkkenbordet. Misnøyen ble tatt ut i alle andre sammenhenger i går og fortsatte i morgenstunda i dag så jeg er spent på om gevinsten med mer stille tid til jobbing blir spist opp av standhaftige og vedvarende protester mot den nye ordningen... Jeg håper for min del at jeg får en yrkesmessig (følt) opptur når jeg får landet disse arbeidsoppgavene mine.

(Det er en fin anledning til å levere inn nevnte kappe til service. Synes å merke at oppdriften har vært noe redusert i det siste.)


Nå blir det nytraktet kaffe og PC-liv ved kjøkkenbordet. Ha en fin dag! :-)

3 kommentarer

Rita K

18.10.2011 kl.10:19

Ja, spesielt italienske!!

ripsogvanilje

18.10.2011 kl.09:28

Rita K: :-D Har nåinn gode idea innimellom, høhø.

Rita K

18.10.2011 kl.09:06

D hørtes lurt ut, Torunn! :-) D går sæ vel t, dem syns sikkert d e artig på SFO igjen etterhvert, og at d e artiar når mamma e blid og opplagt i stedet for stressa og utålmodig også.. :-) Snakkes i kveld da, høre æ rykter om! Glede mæ t å hør mer om d vi fikk i postkassen i går!!!!!!

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits