Naivt troende- men sterk i troen!

Det er ingen politisk, religiøs, idealistisk eller personlig tro eller overbevisning i hele verden som rettferdiggjør, unnskylder eller forklarer massehenrettelser av barn og unge uten fluktmulighet. Det er æresløst, ondskapsfullt og feigt av dimensjoner satan selv ikke ville greid å leve opp til. Vårt ansvar er nå å fronte at de verdiene som gjør Norge til Norge, fortsatt er det vi tror på. At vi ikke har strafferammer som er dekkende for denne typen forbrytelser er jeg på en måte glad for- det ville bety at vi hadde et behov for det.

Dessverre er det umulig å forlange rettferdighet. Det kan ikke skje. Det kan ikke bli rettferdig. Overlater man den/de ansvarlige til internjustisen er det klart de vil få vondt, veldig vondt. Men hva er minutter, timer og år med fysisk smerte for én, kanskje to, som så til de grader har bevist sin manglende evne til å føle empati, mot det helvetet de har dømt nærmere 100 familier til på livstid?

Jeg er veldig, veldig uenig med Gunnar Sønsteby når han sier at "Vi kan ikke vente noe bedre nå for tiden. Jeg kan ikke gi noen forklaring, men det måtte komme her også. Det har skjedd andre steder".
Det har ikke skjedd andre steder. Og man kan så abslutt ikke gå rundt og forvente at det skjer her. Da har man tapt. Det burde Sønsteby, av alle, vite!

På en måte føler jeg meg hjelpesløst naiv.
På en annen måte:
Ingen- INGEN!!!!!- skal ta fra meg troen på at mennesket er grunnleggende godt!

Den frie mening og individets frie valg i kombinasjon med nestekjærlighet er fundamentet for vårt demokratiske samfunn, og om noen i den konteksten mener at de har for lite de skulle ha sagt, finnes det alltids en øde øy de kan kjøpe og flytte til og gjøre hva pokker de vil- bare de gjør det alene eller sammen med likesinnede!

 

4 kommentarer

ripsogvanilje

07.08.2011 kl.00:00

ida: :-)

ripsogvanilje

06.08.2011 kl.23:59

Lostartist: Når vi slutter å tro at mennesket, hvert eneste ett, er grunnleggende godt, har vi tapt. Samtidig er ikke menneskesinnet fritt for faenskap, det må vi bare innse.

Vi skal tviholde på både valgfriheten og ytringsfriheten. Jeg håper inderlig at det som har skjedd ikke legger bånd på noens mot til å mene...

Lostartist

24.07.2011 kl.03:44

Fantastisk bra skrevet! Din intense engasjement er den sjelen disse menneskene som overlevde sitter med, og den vil bare vokse i tiden framover. Vi er stolte av å være demokratiske som ser på fred og frihet som en norm og ikke en tanke. Vi hjelper fremmede og har våre fadderbarn. Ikke fordi vi må, men fordi vi kan og vil.

Og dette er veldig viktig med tanke på valgene fremover. Friheten vår som vi har idag er den vi må tviholde på i debatten som kommer. For vi vet fortsatt ikke om dette er delt med alle når støvet en dag setter seg.

ida

24.07.2011 kl.03:40

herregud æ håpa de har det bra :(

+ en annen ting, rips og vanilje in my <3

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits