"Bingo Bingo"- definisjonen av skjermflau!

Det er et begrep som heter skjermflau. Det er når det som skjer på TV-skjermen til de grader ikke burde skje på en TV-skjerm i det hele tatt at det blir fysisk vondt å se på. Ofte burde det ikke skjedd i det hele tatt, og altfor ofte involverer det mennesker som burde vært beskyttet mot seg selv, enten fordi de ikke er tilregnelige eller så naive at de ikke forstår hva de er lurt inn i. Nå trenger man selvsagt ikke se på alt, men man dumper jo gjerne borti enkelte programmer likevel. Noen av disse skaper arr i sjelen som er uopprettelige. Jeg føler meg i skrivende stund skadet av de glimtene jeg så av Bingo Bingo på TV2 i går, og vurderer å saksøke TV2 for det.

Det jeg så, var tre programledere av det kaliberet man forventer i sånn natt-tv hvor man skal gjette seg fram til svaret på spørsmål som "hva heter landet vi bor i?", i idiotiske treningsdrakter, og publikum stablet opp rundt dem og ikledd enda mer idiotiske T-skjorter. Jeg assosierer det med mange ting, alle har de til felles at de er idiotiske og alle som liker det er idioter også. Vanligvis har jeg den holdningen at jeg synes det er helt greit at andre liker andre ting enn meg, og de har sikkert sine grunner til det. Men Bingo Bingo, det kan man faktisk ikke like uten å være en kvise på samfunnets skrukk.

Det jeg så, var forøvrig så uhygienisk, motbydelig og kvalmt at jeg finner det vanskelig å tro at noen er med på det frivillig. Tre personer fikk bind foran øynene. En stor glass-skjerm var satt opp og utover den var det klistret smågodtbiter. De tre deltakerne- en ung norsk jente, en fussete halvgammel gubbe og ei ung jente til- fikk forklart at de med bind for øynene skulle finne og spise så mange smågodtbiter som mulig på et visst antall sekunder. Jeg tenkte med meg selv at jeg lurte på hvordan de skulle få bytta ut eller vasket den glasskjermen på en diskret måte som passet i produksjonen, for det var tydeligvis lagt opp til å gå fort, dette. Klokka ble startet og den første jenta slikket rundt på glasset og fant noen biter som hun spiste. Så var tiden ute, og da sendte de forsyne meg nestemann rett bort til samme skjerm, og den fussete gamle gubben slikket seg rundt han også og spiste de bitene han fant. Den siste deltakeren måtte dermed slikke seg rundt på den samme skjermen som to totalt ukjente mennesker hadde slikket på før henne, og alt ble filmet gjennom skjermen så man kunne se spyttet etter alle sammen som sneglespor over glasset. Fytti grisen. Jeg sa de "måtte". Det måtte de selvsagt ikke. De kunne nektet. Og det sier meg at det kan fader ikke være all verdens intelligens på deltakerne når de blir med på det der helt uten videre. Hvilket betyr at de burde vært beskyttet mot seg selv.

ÆSJ!!!

4 kommentarer

EllenNielsen

21.07.2011 kl.10:12

..hvorfor gjør man sånt? Og hvorfor er Idol-Jorunn tilbake på TV? Jeg orker ikke det.

ripsogvanilje

20.07.2011 kl.15:07

Ingunn: Jeg utsatte meg ikke for det frivillig. TV'n ble stående på TV2 tidligere, og jeg satt og ga babyen mat så jeg fikk ikke slått av med en gang. Du verden det gjorde vondt.

Ingunn

20.07.2011 kl.14:57

Så intron til programmet, og det var mer enn nok til at jeg byttet kanal!!

freelikeme

20.07.2011 kl.14:52

digg blogg <3 ill be back :D

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits