Verden går framover!"Første lesbiske ektepar i Domkirken", leser jeg i Nettavisen.

Nå skal ikke jeg legge meg så mye borti hva statskirken foretar seg, siden jeg ikke er medlem der selv. Men siden det nå er en statskirke og dermed et spindelvev for de altfor mange som ikke gidder å gjøre seg opp sin egen mening, vil jeg ha en mening om hva de foretar seg og ikke. Og hvis du trodde at jeg nettopp sa at alle som er medlemmer i statskirken mangler egne meninger, tar du feil. Men altfor mange av de som er medlemmer der, "bare er det". Det er synd. Man burde ha en mening om hva man ønsker å tro på.

Tilbake til det lesbiske paret. Jeg kan ikke fatte og begripe at det i det hele tatt skal være et tema hvorvidt man gjennomfører en forbønnshandling eller velsignelse for lesbiske og homofile par. Eller vielse. Den kjønnsnøytrale ekteskapsloven er forhåpentligvis bare det første av mange delmål på veien mot en rettferdig lovgivning. Per i dag har prestene rett, men ikke plikt til å utføre disse ritualene.
Jeg kan ikke fatte og begripe hva galt disse parene gjør, hvis de ikke gjør noe verre enn å være kjæreste med en av samme kjønn. Noen har prøvd å forklare meg det, men jeg forstår ikke argumentene.
Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har hørt noe som kan være et argument heller, når jeg tenker meg om.
Jeg forstår ikke at det kan være greit at drap er allment akseptert TV-underholdning, også i barne-TV og som sensasjonsnyheter like etter barne-TV-tid, men man skal ikke kunne forelske seg i noen av samme kjønn. Hvordan kan man overhodet bli provosert av det?
Hvordan kan man kalle seg en statskirke hvis man ikke til en viss grad tar innover seg utviklingen i samfunnet forøvrig?

Homofili har vært lovlig i Norge siden 1972. Fysisk avstraffelse av barn har vært forbudt siden 1987.
Jeg tviler på at særlig mange i DNK vil kreve å forbeholde seg retten til å avstraffe sine barn fysisk av religiøse årsaker i 2011- uten sammenligning forøvrig. At de i det hele tatt har adgang til å reservere seg mot denne forbønnshandlingen for homofile par er nok en ting jeg finner helt uforståelig.

Den kjønnsnøytrale ekteskapsloven var en fantastisk nyhet, og jeg håper ingen slutter å kjempe for rettighetene til homofile og lesbiske selv om den har trådt i kraft. Det er åpenbart langt igjen.

Gratulerer til et nydelig brudepar. Det er godt å se at verden har gått litt framover. Jeg håper DNK følger etter- i hvert fall så lenge den skal kalle seg statskirke.

Én kommentar

zentia

03.07.2011 kl.12:37

Heelt enig med deg. Jeg har alltid sagt at jeg bryr meg ikke om hvilket kjønn man forelsker seg i, lever med og hopper til sengs med, men det er hvordan de er som medmenneske som gjør at jeg liker dem eller ikke..

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits