En dårlig dag i mammalivet

En mor som er innefor normalen utstyrt med intelligens av forskjellige slag, empati og sympati, vil alltid gjøre det hun anser som best for at hennes barn skal lykkes i livet. Uten tvil. Merk ordvalget: "vil". Ikke "er i stand til".

Fikk telefon fra skolen i dag, om at en av jentene hadde en SKIKKELIG kjip dag på skolen tidligere i uka. En sak med lang historikk hadde bare kulminert i den komplette nedtur.

Og hun fortalte det ikke til meg.

Hvorfor?

Jeg vet hvorfor. Visst er jeg streng, og på enkelte områder- innsatsvilje, sannhet, holdning, helse- er jeg kompromissløs og vil alltid være det. Men hvordan og når vet man at problemer er uoverkommelige for de små, og ikke bare et resultat av det evige trasset, vondtet på viljen og den velkjente alt-er-så-kjedelig-holdningen? Sukk. Dette går også over, en gang. Tro meg, det vil skje ting, foretatt konkrete grep, satt krav til de som kan bidra og det går ikke upåaktet hen på noen måte. Men du verden for en grusom følelse det er å oppdage og ikke minst ta innover seg at man har bommet totalt på vinklingen, til de grader at et komplett sammenbrudd ikke blir nevnt hjemme engang. Hun har hatt en forferdelig dag men spilte helt da hun kom hjem... Åååh... mammahjertet blør!!

 

 

Stikkord:

8 kommentarer

ripsogvanilje

28.05.2011 kl.00:27

emmalilja: Wondergirl! Det sier vel sitt om hvor mye foreldres anerkjennelse teller.

Ha en fin helg :-)

emmalilja

27.05.2011 kl.23:31

Jeg kan huske fra jeg var liten at når jeg hadde gjort noe dumt, eller havnet opp i noen vanskeligheter, var jeg av og til redd for å fortelle det til min mamma. Jeg og min mamma hadde et veldig godt forhold og jeg var veldig, veldig gla i henne. Jeg ville rett å slett ikke fortelle slike ting slik at hun ble skuffet eller lei seg. Det trengte ikke være gale ting jeg hadde gjort, men kunne være ting andre hadde gjort mot meg. Jeg ville ikke at min mamma skulle bli lei seg fordi jeg var lei meg:) Jeg ville at mamma skulle ha det godt.. Rart at barn kan tenke slik..

Du høres ut som en flink mamma!

ripsogvanilje

27.05.2011 kl.23:14

a4liv: Det er jo alltids det. Man lærer noe- og under forutsetning av at man er villig til å ta innover seg at man faktisk har noe å lære, vil man bli en bedre mor enn før. Det er bare synd at avkommet vil huske feilen man gjorde mye bedre enn lærdommen man oppnådde. De får kanskje gevinsten ved neste korsvei, men vet det ikke... God helg til deg :-)

a4liv

27.05.2011 kl.23:07

Det gjør noe med en å oppleve sånt ja. Jeg er også en streng mamma, og jeg har også opplevd å finne ut leeeenge etterpå om noe vondt som har skjedd som hun ikke turte å fortelle meg. For meg så virker det jo ulogisk, siden det ikke var noen grunn til at jeg skulle blitt sint eller streng for dette, men likevel så var det altså vanskelig for henne.

Siden den gang har jeg prøvd å snakke mer med henne om hvordan hun har det og sånn. Jeg spurte vel ikke så mye direkte om det før siden jeg trodde hun visste at hun kunne komme til meg med alt...

Det er en vond følelse som mamma ja, men man lærer jo noe av det også :)

ripsogvanilje

27.05.2011 kl.22:36

Caroline: Tusen takk... jeg prøver ihvertfall. Om ikke annet så er det å mislykkes et bevis på at man har prøvd! Jeg skjønner greia jeg også. Skulle ønske det holdt for å løse alt for henne.

ripsogvanilje

27.05.2011 kl.22:33

liitamarita: Du beskriver det perfekte mor/datter-forholdet helt presist. Jeg tar meg selv i å være vidåpen for feil og blind for blomstring. Med fare for å gjenta meg selv fra hovedinnlegget: SUKK!

Caroline

27.05.2011 kl.22:30

Du høres ut som en utrolig god mamma. Jeg skjønner på en måte greia her, selv om jeg ikke vet hva det dreier seg om og sånt. For jeg har skjult en del ting for mamma, men til slutt gikk ting alt for langt, og helsesøsteren på skolen måtte tilkalle henne, fordi taushetsplikten ikke gjaldt på akkurat det området, og nå vet moren min om de tingene. Jeg fortalte det ikke til henne, uten å vite helt hvorfor, jeg ville bare ikke, og prøver hele tiden være enda gladere enn jeg er så hun ikke skal bli hysterisk, hihi. Snakker meg litt bort her, men synes du høres ut som en kjempegod mor, og jeg kjenner følelsen :) Ha en fortsatt superduper fredag!

liitamarita

27.05.2011 kl.22:27

Uff da :/ Det høres jo ikke bra ut.. Kan huske at jeg kunne komme til min mor med alt, men nå har vi alltid hatt et åpent forhold hvor jeg kan både feile og blomstre.

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits