Norske barns redningskvinne

Det er kanskje ikke så rart jeg ikke har fått en utmerkelse ennå. Men jeg burde hatt en. En stor en! Det er så lett å hedre og sette pris på gjerninger, da vanker både helteutmerkelser og ridderordener. Det er logisk nok vanskeligere å legge merke til en heltedåd som utføres gjennom å avstå fra utførelsen av en gjerning.

Hedre den som hedres bør, og jeg tar saken i egne hender! Jeg valgte i sin tid bort læreryrket. Ikke at det noen gang var aktuelt. Men jeg valgte det bort, like fullt. Og det faktum at jeg i dag ikke står og går rundt i et klasserom fullt av for eksempel 11-åringer, har helt sikkert reddet hundrevis av uskyldige barn fra en avgrunn av usikkerhet, dårlig selvtillit og ren frykt for lærdom og kunnskap.

Hvorfor dette slår meg akkurat nå, etter en times leksehjelp til en av mine håpefulle, vet jeg ikke helt. Kanskje har det noe med hodepinen jeg fikk, hodepinen hun sikkert fikk, skrekken jeg leser i øynene hennes når hun innser at det er moder'n som er hjemme i leksetida i dag eller følelsen av komplett hjelpesløshet som jeg, og antakeligvis også hun, føler. Det aner meg at jeg, med min personlighet som er kjemisk renset for alle pedagogiske evner, er i stand til å knuse ethvert talent som en billekoloni under en veivals.

Medalje?

2 kommentarer

ripsogvanilje

19.05.2011 kl.12:25

Rikke: Du er inne på noe der. Det er kanskje ikke mine pedagogiske evner som svikter, det er kanskje rett og slett empatien som uteblir; jeg forstår slett ikke hva det er som er så vanskelig å forstå. Felles begrepsforståelse, eller mangel på sådan. Huff. Stakkars unger...

Rikke

18.05.2011 kl.21:31

Ha,ha du og eg, Torunn:-) Har 11-åring med tallbegrep som eg ikkje har begrep om.

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits