Slik får du lykkelige barn!

Tilbring tid med barna, og involver dem i det du som voksen gjør. Åkej! Samvittigheten er jo litt lurvete for dette med å tilbringe tid med barna for tiden, så involvering skal bli.

Først involverte jeg dem i støvsuging og støvtørking. En plikt en gang i uka eller tre er sunt, karakterbyggende og i høyeste grad trivelsfremmende for husstanden. Empiriske studier har vist at det motsatte, at de ikke trenger å løfte en finger, er ikke det minste trivselsfremmende, faktisk. Det er mulig juniorene tror det, men mor er fryktelig effektiv og overbevisende når det gjelder å minne dem på at det IKKE er det når jeg kommer fra jobb og må åle og snirkle meg gjennom en labyrint av ting som har ramlet av i fart når de har kommet hjem fra skolen.Alle gode familier med respekt for seg selv er ute og Fingår Med Hunden. I fine været fikk jeg den briljante ideen at jah, nå skal vi jentene ut og gå tur, det har vi godt av og det involverer jo barna i hundeholdet og da kan vi prate og ha det riktig Koselig. Den minste hadde riktignok klaget sin nød over flere kraftige overtråkk i dag og hinket rundt og sa det vaaar så vondt. Da hun spurte om ikke hun kunne få seg krykker, for det har en i klassen og han har altså kjørt inn i et tre og da han reiste seg sa foten bare whuiii og dinglet rundt og han må gå med krykker i et helt år og det er ganske stilig, sa jeg at vi kunne jo se an i morgen tidlig og heller bare skjære av foten hvis den fortsatt var vond. Det ble stille om vondten og hun ville gjerne på tur, så etter å ha skremt størsteguri, som er så stor at hun har full kontroll på tv-guiden, ut av sofaen og ned i et par kompromissko som passet antrekket, la vi i vei.

 Jeg lanserte lykkelig at nå var vi altså på vei rundt den berømte Runden, bestående av 8 kilometer helsefremmende og kupert landevei med en deilig følelse av velvære og sunnhet i enden. Sekundene gikk uten at den forventede jubelen slo meg i bakken og snart stod den største bom stille i dagens outfit og så olmt på meg... Litt godprat om kommende bursdag fikk lirket henne avgårde og et par kilometer senere, to tissepauser og tre oppgitte utbrudd over at vi ikke var kommet fram senere var vi ved bunnen av Oppoverbakken på runden. Da var det den minste som var ivrigst på tur som måtte erkjenne at det var nok bare å finne fram saga til i morgen tidlig, foten fungerte faktisk ikke. Vi tuslet oss hjemover i luntetempo. Den største var ekstatisk over å ha sluppet med en tredjedel av turen og ikke vært nødt til å ta Oppoverbakken, så hun spurtet hjem som om hun hadde festet en strikk mellom ytterdøra og seg.

Så da skal vi vel til legen i morgen, da. Foten er jo kjempehoven. Stakkar. Så mye for å involvere barna i kvalitetstid.

 

4 kommentarer

LIVELOLLOVE by Charlotte.

14.04.2011 kl.23:48

true that

ScreamBack

14.04.2011 kl.23:46

Kjempeviktige ting, synes du har utrolig mange viktige poenger! Skulle oenske litt flere foreldre hadde litt mer tid og ork til barna sine for aa involvere dem naar de foerst slutter paa jobben.
Godt skrevet, enig!!

Camilla

14.04.2011 kl.22:40

Er enig med deg , enkle plikter som å rydde opp etter seg , ta av borde når man er ferdig å spise , hjelpe til med mat laging osv er kjempe fine ting som gjør at de føler seg en del av hva som skjer ! Å det viktigste er å gi ros så de føler de gjør noe riktig :)

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits