Manneoppussing vs dameoppussing

Genialt! Det er BARE å legge flis oppå vinylbelegg og utenpå våtromstapet! Mor jublet, forrige helg skulle badet pusses opp. Å du, så deilig det skulle bli å ta seg en dusj på  badet sitt før jobb mandag morgen! Det var jo bare å hive ut alt, få tak i alt og kline på flis- eller?

"Litt innsats i helgen nå, så starter vi mandagen sånn!"


"BARE Å" betyr i dameverden å- nettopp- bare å. Det er et område hvor kvinner faktisk er langt mindre kompliserte enn menn. Vi har badet, badet er tomt, vi har flis- hva venter vi på?

Hvorfor er det onsdag, nesten ei uke siden vi ("vi") begynte og en krigssone på badet? Før manglet vi dusj, men kunne i det minste gå på do og vaske hendene. Nå mangler vi dusj, do OG vask, veggen er halvveis ferdigfliset, gulvet er bare fullt av støv og tørket flislim og tomme bøtter og ting jeg ikke kan navnet på med alskens tørkede masser på."BARE Å" betyr i manneverden å skrubbe, pusse, skrape, spraye på noe, pensle på noe, VENTE på at dette tørker, pensle på nytt... og ikke nok med det, de skal jaggu måle opp ting og tang før de begynner, det er liksom et poeng at ting er beint.... Det er så mange greier! Og tror du fader ikke, når flisa endelig er kommet på veggen- at min pertentlige halvdel begynner å plukke den NED igjen? Det skilte en millimeter på fugebredden...

Joooda, jeg skjønner greia... Vi skal selge huset, så det er et kjempepoeng at alt gjøres skikkelig, jeg unner ikke min verste fiende å få ubehagelige overraskelser i etterkant av et huskjøp. Jeg kjenner til våtromsnormen, teknisk forskrift og har snakket lenge og vel med Byggteknisk Etat for å finne ut av ting og tang. Jeg vet hva primer, membran, tørketid og vater er. Jeg skjønner omtrent hvor tilfredsstillende det er å gå og se på skeive fuger når badet er ferdig.  Jeg er ikke SÅ lost. Men den kunnskapen er overhodet ikke påkoblet forventningene om progresjon. For når jeg har funnet ut at det er BARE Å, så....

Vi har hatt hjelp i flere dager denne uka. Det er en ubeskrivelig luksus- dra på jobb, komme hjem fra jobb, og så har det bare skjedd ting mens jeg har vært der. Jeg skal ikke gå så langt som å si at det ville skjedd mye om jeg hadde vært hjemme selv, men jeg er i det minste veldig empatisk inni meg når jeg observerer at andre, for eksempel min kjære, jobber. Jeg blir veldig sliten og må legge meg tidlig. Det tar på å utvise medfølelse....

Jeg ER veldig takknemlig.Det blir veldig fint. Det er verdt å vente på. Det gjøres sånn som det skal gjøres.

Jeg har satt en ny egenskap på ønskelista. Jeg har vært hjemme hos mennesker som pusser opp, og hvor oppussingen foregår der, på det ene rommet som er planlagt oppusset. Jeg kjenner sågar noen som roter veldig ryddig, det ser ut som de bare har hatt en litt oppglødd interiørkonsulent på hjemmebesøk når de er midt i et tømme-alle-skap-og-sortere-på-nytt-prosjekt. Tenk det! Og ikke et støvkorn i alle bortlagte ting, og ikke så mye som en pent brukt venstresokk som har lurt seg inn bak de gamle messinglysestakene!

Men her roter vi med fynd og klem når vi først roter. Hos oss pusser vi opp badet i hele huset!

Alt som stod på badet, står i gangen. Nei, ligger. Nei, har eksplodert. Sånn var det. Jeg eksploderte alt fra badet og ut på gangen. Jeg gjorde et ærlig forsøk på å systematisk plassere alt slik at det var greit å finne ting og komme forbi- det varte i omtrent fem minutter. Da den første uplasserbare tingen skulle flyttes på, var systemet helt borte. Jeg ser jo at det kunne vært gjort annerledes. Jeg kunne for eksempel tatt de tre stampene med- faktisk- nyvaskede, brettede klær sortert på hvilket rom de har sin tilhørighet, og lagt dem unna før jeg begynte. I og med at våren rakk å komme, kunne jeg lagt unna alt vintertøyet og alle skoene. Jeg kunne også satt alt på et annet rom. Men jeg velger å tro at det har en sterkt fremskyndende effekt på arbeidet at man må jobbe litt for å komme seg fram og tilbake mellom bad, kjøkken og loft. Det ligger litt karakter i å måtte leke litt detektiv for å finne rene truser blant flislim, skuffer som hører til en garderobestamme vi ikke har kjøpt ennå og vintersko som var for små i fjor.

Men når vi bare blir ferdige, så skal det bli så bra!

Nå er det faktisk BARE Å flise gulvet og slenge opp de nye møblene, så er badet ferdig! :-)

 

 

 2 kommentarer

trineisaksen

06.04.2011 kl.22:20

Haha uff! Stress:P

Rita K

06.04.2011 kl.22:08

Glede oss t å sjå! :-)

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits