Skoletannlegen fra helvete

Jeg lurer på om det for noen år siden- og kanskje fortsatt?- stod i stillingsbeskrivelsene til skoletannlegene at de skulle være sadistiske krek med langsiktige, ondskapsfulle planer for sine uskyldige ofre?

Det aner meg at jeg var et perfekt offer, da jeg etter en relativt hullfri oppvekst plutselig dukket opp med elleve hull i ni tenner på slutten av skolegangen. Ja, da ser jeg bort fra den gangen jeg la alle tyskere kollektivt for hat etter et ublidt møte med den vikarierende, tyske tannlegedamen da jeg var sju år og hadde hull i en melketannjeksel. Jeg visste ikke at jeg hadde et hull, såvidt jeg husker hadde jeg ikke vondt engang. Og det eneste hun fortalte meg, var at hun skulle PIRKE LITT i tannen med instrumentet hun hadde funnet fram. Jeg tenkte at dette var rart!


Og så ble det vondt. Auuuu.... et øyeblikk etterpå reiste den tyske etterlevningen fra en av de mer voldelige divisjoner av førtitallets tyske undertrupper seg opp og holdt en blodig tann opp i lyset. Minnet mitt sier at hun lo rått mens blod rant nedover hoggtennene hennes og ondskap lyste ut av de gule, stikkende øynene... men alt det andre holder egentlig til et minne jævlig nok til at jeg aldri glemmer det. Etterpå gikk jeg rett på lærerrommet og bad om at de kontaktet politiet, for jeg skulle anmelde dama. Siden modern etterhvert ble tilkalt fra sin jobb, vil jeg anta at jeg må ha vært relativt bestemt på denne anmeldelsen. 25 år etter vil jeg påstå at det hadde vært vel fortjent- kanskje jeg kunne ha skånet andre barn fra den samme sadismen.... hm. Jeg lurer på hvordan jeg unngikk å få tannlegeskrekk, egentlig. Det er nok en snedig demonstrasjon av hvordan betinget refleks fungerer. Jeg koblet det hele med tysk dame, ikke tannlege.

Den faste tannlegen hadde en mer langsiktig strategi. Først hadde han en forkjærlighet for enorme fyllinger. Og så gikk det i amalgam, fortsatt. Så den gangen jeg troppet opp med de på mystisk vis perforerte tennene mine i begynnelsen av tenårene var det bare å slå seg løs.

Den gangen tenkte jeg ikke over det. Men senest i dag bar det til tannlegen for å rotfylle nok en tann hvor den enorme amalgamfyllingen var lagt helt ned i nerven, bare for å ligge der og sakte men sikkert fylle halve skallen med den djevelske, bankende, nervevondten som hører tannpinen til.

Heller ti tøffe fødsler enn én real tannpine! 

3 kommentarer

Vibeke

29.03.2011 kl.12:31

Hehe.. Du kan å beskriv så billedli Torunn! :))

Æ ska ta ei rotfylling i mårrå æ.. :s Å æ gruuuuve... :( Men tru mine tenner e bære naturli dårli, fikk ein sprekk i tanna i oktober, å på rekord-ti(ifølge tannlegen) har d blitt hull helt ne t nerva..

Å ja, sprøyta e grusom! Heller ein fødsel i året enn derre tannlægen ein gang i året ja...

solveigdunia

29.03.2011 kl.06:57

Bra skrevet ! :)

Tannleger er heldigvis ikke min største skrekk, men når det kommer til den vemmelige sprøyta som de skal stappe langt oppi tannkjøtte vill jeg helst bare dryle til han og løpe for livet :)

Nina

29.03.2011 kl.00:03

HUTTETU :( Ja, vi har hatt samme opplevelser i barndommen og likedann nå i moderne tid.

Lykke til sier jeg bare , hår og tenner det er det bare spetakkel med. MEN DU!! Jeg foretrekker heller fødsler fremfor blodprøver. LYKKE TIl.

PSSTT. Jeg er så fornøyd med det du skriver, RÅBRA

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits