Mangledyret

I hele vinter har jeg mistenkt mangledyret for å ha returnert til Trøndelag. Enkeltsokk på enkeltsokk dukker opp/mangler, skiutstyr og bukser kommer og går, mest det siste. Forsvinningsmønsteret til sokkene er forresten avhengig av verdien. Lange Kari Traa-skisokker er stort sett borte etter to dagers bruk på skolen. Til forskjell fra "10 par for 59"-sokker fra H&M dukker slike sokker aldri opp i glemme-dungen på SFO, selv om de er merket med navn. Pussig.Mangledyret? Ingen vet. Ingen har sett det.

 

I morgen er det skidag for hele skolen. Akkurat da jeg trodde vi berget for nytt skiutstyr denne vinteren og kunne leve med at det ble gnagsår på siste skituren, kom det et notat fra skolen om at de Plutselig skulle på heldags skitur i morgen. Blakk og med sommeren i sikte var ikke skiskohandel det jeg hadde planlagt nå, men etter å ha tømt Coop-kortet ble det både pølser, brød, tursjokolade og skisko (ekspeditrusen lurte på om vi skulle ha skøytesko eller... etpar andre navn som jeg ikke husker. Så hun ikke at ungen ikke er langt under halvannen meter, så små mennesker er enten fra Thailand eller er under 10 år, kjøper man virkelig skisko som er så spesialiserte at de har helt ukjente navn til sånne? No offence, men jeg har ikke sett verken thaier eller småunger i VM-løypene de siste ukene).

Etter en hel dag på jobb, OG en tvangstur til City Syd var batteriet mitt rimelig flatt da vi kom hjem. Faktisk var planen å finne senga halv åtte, helt til jeg vurderte det å finne og pakke skidag-utstyr i morgen klokken sju opp mot å stå opp i morgen klokken sju og ha det klart. Oh....  Og helt til jeg husket at det er Kongsvik Ungdomsskole i kveld, hehe.


Så da var det bare å få ungene til å finne tak i turklær og sekker og ekstragenser. Nå har det vært LITE bortoverskigåing her i år, de skiturene vi har vært på har gått på nedoverski, så dette kom som.. ja du vet. Den ene overtrekksdrakten noen fant var cirka tre størrelser for liten for den yngste. Det ene skiskoparet vi trodde var intakt har forsvunnet (mangledyret spiser seg opp til påske?) og alle de søtti parene med strikkesokker... borte. Bare rester igjen. Syntes jeg ante eksotiske bitemerker i dem... 
Mens jeg desperat prøvde å få ungene til å slutte å tøye katta i lengderetningen og gjøre det de skulle, forsvant min langt bedre halvdel på loftet. Da det meste så tilsynelatende klart ut og begge ungene var tilrekkelig stuffed med kneippbrød og syltetøy til å ta lading i noen timer, kom han ned med en DIGER pose klær. Overtrekksdrakten fra idrettslaget- eldsteguri rakk å mase seg til en da hun begynte på fotball, etter tre treninger og drakt med navnet sitt på la hun opp- lå i en sammenknytt pose i dukkeskuffen til søsteren. I kriker og kroker, skuffer og skap lå alt jeg trodde var fordøyd av mangledyret. Den store kurven med enkeltsokker på badet skal nå parres og riktig blomstre. Overtrekksdrakten skal få nytt liv når vi bare har fått pellet ut rådyrbæsjen som lå i lommene.

Avslutter med en variant av nasjonalsangen som verserer på skolen og som 7-åringen har presentert noen strofer av:

"Ja, vi elsker norske kvinner, særlig uten klær. Av med buksa, av med trusa...."

Noen som kan resten? De vil ikke synge mer til meg...

Én kommentar

yazmin

14.03.2011 kl.21:37

fin blogg : )

hadde blitt glad om du kommenterte tilbake : P

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits