En halv liter konditorfarge

Som så mye annet, skjer rydding etter innfallsmetoden. Og har jeg noen regel om at vi må være ferdig med det ene innfallet før vi får et nytt? Nææææ.... "Julevasken" i kjøkkenskapene foregår hele året, og selv den beste kodeknekker kunne ikke finne et system. Gaffelrommet i bestikkskuffen blir ryddet og vasket i begynnelsen av januar, kanskje, samtidig med toppen av kjøleskapet (som for det meste burde vært skiltet "rasfare") og telys-skuffen på stua. Ja, de to siste hører jo ikke med til kjøkkenskapene, men jeg fikk i det minste startet på dem. I april følger hylla med bakeboller og malehylla i garasjen, i juni vaskes kanskje kjøleskapet, eller 1/3 av det, og de tomme shampooflaskene fra siste år fjernes fra dusjen. Og så videre.

I dag førte desperat leting etter tørket dill til at jeg måtte dra ut alt krydderet som midlertidig (det siste halvannet året) er plassert sammen med bakervarene i påvente av at "noen" setter inn krydderhylla i riktig skap igjen. Det raser fra bakeskapet annenhver gang jeg åpner det. Det er egentlig litt underlig at det er så fullt, tatt i betraktning at "mors hjemmebakte" ikke er et begrep noen her kjenner seg umiddelbart igjen i.  Det åpnes bare på grunn av krydderet. Krydder liker jeg.

Jeg innbiller meg at mine kjære har det samme forholdet til min bakst  (og lørdagsgrøt) som jeg har til 17. mai: jeg vet det skjer en gang i året. Jeg gleder meg ikke, men smiler pent og sier hurra av respekt for grunnloven og 17. mai-komiteens iherdige innsats, og er sjeleglad når det er overstått.

Fordi baking også skjer etter innfallsmetoden, det skjer sjelden og ideen aldri kommer mens jeg er hjemme, vet jeg aldri hva jeg har fra før og ikke. Da handler jeg alt jeg tror jeg ikke har, noe som ofte viser seg å være akkurat det jeg trodde jeg ikke hadde sist gang jeg bakte.
Det viste seg å være en klar sammenheng mellom denne planløsheten og de stadige rasene fra skapet. 4 poser gelatin, 3 poser kokos, 3 pakker brødkrum, omtrent en halv liter konditorfarge, en pakke tyggis som gikk ut på dato i 2007, en pose hasselnøtter som var  tom med åpningen under, to hundre hasselnøtter på oppdagelsesreise, tre halvfulle pakker melis og ei halvfull lommelerke bak den sammalte hveten.

Nå er skapet vasket og ryddet og systematisert. Jeg tenker min bedre halvdel kommer til å juble og være oppriktig entusiastisk når jeg informerer ham om mitt nyinnførte system i bakeskapet.... eller kanskje ikke, siden det som oftest er bare jeg som forstår mine nye system... Oh well. Det er ryddig for nå :-)

Tid for søndagsfilm og popcorn med banden!
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits