Leggekrigen fortsetter

Leggekrigen fortsetter. Partene står steilt i konflikten. 7-åringen har funnet en strategi som hun holder standhaftig på; finn et tilfeldig ord og gjenta det uansett hva som blir sagt. Vi voksne er passe slitne av den samme kampen hver kveld, men vi holder stand! Byttingatferd ved leggetid kvalifiserer til tidligere leggetid dagen etter. Og vi glemmer ikke!

Parallelt med Leggekrigen går Den Store Innprentingen om Løgn og Sånn. Min ringe erfaring tilsier at det 8. leveåret gjennomføres med trampemarsj. Storesøster marsjerte seg gjennom året og satte alle husets dørkarmer på prøve, nå gjør lillesøster det samme. Surleppe og hendene i kryss over brystet er den nye utgangsposisjonen, og alle husets kroker er prøvefurtet.

"Kjære mamma, unnskyld for at jeg ikke hørte etter. Kan jeg få besøke venninnen min og være med storesøsteren hennes og se på hesten til venninnen hennes i morgen?"
Og tegning av pokal med masse gullstjerner til mamma... *smelt*

Og dagen etter? Full leteaksjon etter tuppa nær leggetid, venninnen eller moren hennes har ikke vært hjemme eller hørt om noen avtale, og en bonde i nærheten har hatt overraskelsesbesøk av min håpefulle og en annen jente som ikke er forveksling lik den opprinnelig nevnte venninnen. To fornøyde jenter som begge greide å lure mammaene.

Trodde de!

Husarrest for løgn og leggetid klokka 7 for apart atferd ved leggetid, og det er fredagskveld. Vi gir ikke opp! Aldri! Det er slutt på å sette seg ned og snakke sammen, la seg snurre rundt lillefingeren og late som lovnaden om konsekvens er glemt.

Håper det hjelper å fylle 8...

Én kommentar

tante gunni <3

11.03.2011 kl.19:42

hehe..ikke meninga å flir, men nok en gang: du skriv bare så bra! får håp dæm lære og at det bli likar i mårrå ;)

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits