Gratulerer med feit-tirsdagen, alle kvinner! Og menn!

Jeg synes alle kvinner burde bruke feit-tirsdagen til å gjøre noe for å minne seg selv på at vi er gode nok akkurat som vi er, framfor å klage på at samfunnet er for dårlig lagt til rette for oss og skjule komplekser og dårlig selvtillit bak mangel på tilrettelegging for kvinner. Jeg tror den neste store seieren vårt kjønn må håpe på er at  hver av oss greier å akseptere at vi er som vi er, uten å føle oss mindreverdige av synet av en puppedame eller av  hersketeknikkene til dresskledde menn. Den jobben er det vi selv som må ta, det hjelper ikke med all verdens lover og forskrifter. Verken våre muligheter eller våre begrensninger ligger i vårt kjønn, men det ligger heller ingen avmakt i å akseptere at kjønnene har hver sine særegenheter.

Oppfordrer særlig alle røde feminister til å se det positive i å være kvinne framfor å være sitt kjønns fremste fiende under paroler som maner til å skjule all kvinnelighet både inni og utenpå. Omfavn heller mangfoldet og aksepter at kvinner er vi og kvinner blir vi, på godt og vondt og enten vi vil eller ikke. Om man ønsker seg alle mannlige egenskaper og fordømmer de kvinnelige vitner det om en like stor glipp i selvfølelsen som om man tror man trenger blondt hår og struttepupper for å bli lykkelig.

Jeg vet ikke hvem som er mest kvinnefiendtlig- den del av media som hevder at kvinner skal passe inn i et visst format eller kvinner som mener at kvinnelighet i alle former må skjules.

Alle muligheter ligger for våre føtter, det er opp til oss å gripe dem- på våre premisser :-)

Ha en fortsatt god feit-tirsdag!
 

2 kommentarer

ripsogvanilje

27.03.2011 kl.22:42

Marit: Det er det jeg liker å tro :-D

Marit

25.03.2011 kl.21:49

Veldig einig med deg i følgande: "Verken våre muligheter eller våre begrensninger ligger i vårt kjønn, men det ligger heller ingen avmakt i å akseptere at kjønnene har hver sine særegenheter." Dette er det fleire som burde forstå, ikkje minst innanfor debatten om likestilling. Generelt kloke tankar!

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits