En rik, kulturell oppvekst

Da jeg fikk min første, var jeg raskt ute med å melde henne inn i Bokklubbens barn. For mine barn skulle lære å lese tidlig, og elske å lese. Det ville gjøre dem reflekterte og opplyste. Jeg skulle selvsagt lese masse for dem selv, og synge på sengekanten. Og teater- teater er bra! Småjenter i kåpe og støvletter som er med mor i teateret og lærer at dit går man ikke i dongeri, og dessuten snakker om stykket over en kopp kakao etterpå. Ja i det hele tatt skulle det nok etterhvert vandres i bygatene mens mor og døtre riktig REFLEKTERTE i urbane omgivelser.

Nææh så oppbyggende det skulle bli.

Status: siste forestilling vi var på var Dragejegeren, psycho animasjonsfilm, på stua, med gardinene fortrekt for å få kino-feeling. Antrekkene var vel stort sett superundertøy, og alle sloss seg til hver sin andel av skåla med popcorn.

Mor lærte seg hele én regle (det kom ei lita mus) og to sanger, som ble sunget, eventuelt brølt, på sengekanten de kveldene leggingen ikke har vært en eneste lang brytekamp hvor man håper at de minste blir utmattet før de største. Rosenborgsangen og Vømmølstevet- vi snakker essensen av fin norsk kultur.

Og vandre i byen? Tja.. vi har vel gått sammen til Prix'en. Mor foran, de små ti meter bak med surleppe og museskritt.

Det har kanskje ikke blitt reflektert så mye over en kopp kakao heller- men vi har kjøpt brus på biltur, noe som betyr at vi i det minste har inntatt sukkerholdig drikke i fellesskap, om enn refleksjonene har dreid seg mest om hvorvidt det blir kjøpt is på neste bensinstasjon mer enn om den dypere meningen av månedens hovedoppsetning på teateret.

Mor avsluttet forresten medlemsskapet i Bokklubben da storesøster fant ut at bøkene egnet seg bedre som slagvåpen enn lesestoff.

Hurra for en rik, kulturell og urban oppvekst.
4 kommentarer

ripsogvanilje

27.03.2011 kl.22:44

Marit: Det er en del blogger som er private initiativ til "visuelle produkt". Jeg liker det norske språket og har respekt for det. Det kan til og med tenkes at jeg blir bittelitt indignert på språkets vegne når det ikke blir respektert i enkelte sammenhenger...

Marit

25.03.2011 kl.21:35

No skrattlo eg! Relativt sjeldan eg ler høgt når eg les, berre så du veit det. Morsom du! Og deilig å lese nokon som skriv bra norsk! Mykje dårleg språk på mange bloggar...

ripsogvanilje

03.03.2011 kl.18:50

Ann: Men DET va intet mindre enn genialt, når man for eksempel skull reis alein med dæm å få med sæ et lass med bagasje og to unga på 1,5 og 2,5 år. Super oppfinnels!

Ann-Sølvi

03.03.2011 kl.18:42

Haha...Kom til å tenke på ei stressa tobarnsmor som kom med sine håpefulle i seler og bånd:-) Et riktig så flott tospann i rosa seler!

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits