...og nå blir det ikke kjøpt noe mer heller, nei!Så det! -sier jeg HVER gang jeg finner den samme longsen på det samme trappetrinnet selv etter firehundreogåttisju beskjeder om at NÅ må du ta den hvis du skal ha den. -Nok! Nå hiver jeg den, og det er det siste du ser til DEN! Og nå blir det ikke kjøpt noe mer heller, nei! Nå får du bare fryse og ha det så godt når du ikke tar vare på tingene dine!

Lurer veldig på når forståelsen for at ting koster penger og kan gå i stykker utvikles. Tror barn jevnt over at klær, hus, varme og andre goder vokser på trær på jobben til oss voksne og at de bare kjører på jobben og plukker dem ned? Altså- før vi kjører i banken og henter penger? Og før vi drar hjem og... ok, gir meg her, når vi kommer hjem er det ingenting som "bare" skjer, det har selv ungene skjønt. Når mormor er i anmarsj zoomes det raskt inn på to par skrekkslagne øyne og felles utrop "mormor kommer, vi må rydde, ellers blir hun kjempesint og vil aldri mer besøke oss"! De to andre parene tar det med knusende ro og vet at ryddig nok for mormor blir det ikke uansett, men hun kommer alltid igjen- til slutt.

(Drar over dassen og skyver unna rotet så det er en relativt uhindret sti fra ytterdøra og fram til nærmeste stol når vi får besøk, så skjenker vi gjestene med så mye vin at de ikke ser rotet lenger. Vi har mest besøk på fredager og lørdager. Mormor er aldri her på fredager eller lørdager, eller drar før hun rekker å få vin.)
Men klær og sånn- akkurat nå ligger det en SVÆR haug med klær i gangen. I den ligger alle klærne som kidsa har fått 3 beskjeder om å plukke opp den siste uka, uten at det har blitt tatt. Mor har vært konsekvent, og det har jeg lært at man skal være. Av pedagoger! Nå er beskjeden at i morgen etter jobb blir alt pakket og gitt bort til Fretex. Det at de var mer opptatt av hvordan man skriver Fretex enn det faktum at halve klesbeholdningen for vintersesongen forsvinner, sier meg det meste. Rykk tilbake til start og forklar dette med verdier en gang til, eventuelt ta med barna til slummen i Bucuresti vinters tid....

 

2 kommentarer

Roy-Kenneth

17.02.2011 kl.21:29

Fornøyelig lesning :) Idag å.

tante gunni <3

17.02.2011 kl.21:12

hæhæh du e god på blogging ;)

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits