De røde englene

 

Melhus Røde Kors Hjelpekorps før påska i 2009,
tatt i forbindelse med en sak jeg skrev om dem for lokalavisa.

Frivillige organisasjoner gjør en fantastisk jobb i Norge. Min absolutte favoritt er Røde Kors Hjelpekorps, som foruten å redde pysete, storkjefta 50-åringer som tenkte mer på merke og skrytefaktor i lunsjen enn funksjon da de kjøpte fjellutstyr for siste bonus, også redder folk som fortjener å bli reddet...

Man ser dem kanskje ikke så ofte, og man hører mest om dem når de før hver påske er ute i media og utrettelig repeterer fjellvettreglene for dels døve ører.

Men de møtes ofte, hele året. De trener ofte på redningsoppdrag og er ALLTID tilgjengelige når det kreves en innsats. Midt på natta, midt på vinteren, midt i familiemiddagen, midt i kundemøtet- dette er mennesker som legger fra seg det de holder på med for å bidra til å redde noen de ikke aner hvem er, uten å ane hvor lang tid det vil ta, hva de vil finne eller om de vil finne noen i det hele tatt.

Jeg har ingen tall på hvor mange liv de har reddet. Men jeg vet at hver gang det er en savnet-sak i media er deres innsats omtalt med ufortjent liten font. For mens offentlige etater er betalt for sin rolle i rednings- og søk-aksjoner, er det ingen selvfølge at disse stiller opp. Men de gjør det LIKEVEL! Jeg bøyer meg i støvet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits