Interessant bollebakstHvordan mor så det.Hvordan bakeren selv så det- antar jeg

Kom hjem til en minibaker på 7 1/2 år i intens, men uautorisert aktivitet i går. Bolledeigen stod på heving på badet og skulle etter sigende bli KJEMPESTOR, og kjøkkenet hadde vært utsatt for melbombe. Men det skal minstefrøkna ha- hun rydder opp, og jobber i det hele tatt med oppbrettede ermer når hun går inn for noe.

Bollene ble bakt ut med fynd og klem, det ble til og med anledning for søsteren til å bake ut etpar, dog ikke uten ram kjeft av sjefsbakeren for overdreven melbruk. Du har et forhold til bakverket ditt når det står tårer i øynene over en sånn manglende fintfølelse under håndtering av råvarene! Underveis klarla hun en del spørsmål som var dukket opp underveis; -Nei, mamma pleier ikke å bruke egg i bolledeigen. Hvorfor spør du?
-Åååå, nei ingenting. Bruker du mye salt da?
-Mnei, ikke mye...
-Oj.

Utsagnet "åh, HADDE vi gjær??!" kombinert med noe manglende heving av bollene som stod i ovnen gjorde at vi konkluderte med at dette var antakelig boller som egnet seg best nystekt.

Alt smaker godt nybakt, og bakemesteren selv holdt på å sovne midt oppi kveldsmaten. Initiativet premieres!

 

Én kommentar

tante gunni <3

16.02.2011 kl.20:10

hehe..dritbra

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits