Alt det som er vakkert

Jeg tror man har det bedre og blir et bedre menneske av å sette pris på det vakre man har rundt seg!

Nyttårsforsettet mitt i 2010 var å sette større pris på alt som er vakkert. Jeg skulle finne NOE vakkert i alle og alt, og jeg skulle ta meg noen sekunder til å SE PÅ alt som er vakkert. For med årene- jeg vet ikke helt når det skjedde, eller hvorfor- har jeg begynt å synes at alt er så stygt. Stygge mennesker. Stygge biler. Stygg natur. Stygg-stygg-stygg!

Det gikk skikkelig skeis.

Hensikten var jo god, egentlig. Men det fungerte ikke riktig like godt i praksis. Jeg ble bare sint, fordi jeg oppdaget riktignok mange vakre ting, men gjorde også den oppdagelsen at alt var vakrere, flottere, bedre enn det jeg selv er og har. Og jeg overbeviste meg selv om at det gjorde nok alle andre også. Jeg var ikke kommet langt ut i det nye året før jeg hadde buklandet, for ikke å si kræsjlandet, med prosjekt Vakkert. Jeg utvidet og redefinerte begrepet til å gjelde alt jeg selv er, men med negativt fortegn. Nåja, en forenkling av virkeligheten er det nok å si at det skjedde på noen uker i januar i fjor, men alle sporadiske og mere underbevisste tanker rundt temaet  materialiserte seg på den tiden. Så jeg begynte å tvile på hele poenget med å sette pris på alt det vakre. Jeg lette vel kanskje på feil sted også, og så etter helt feil ting.

Hva hjelper det med en vakker utsikt hvis man står til knærne i dritt? Hva hjelper det å være vakker hvis man er ensom? Hva hjelper det å ha et vakkert hus om familien inni det holder på å råtne opp innenfra?

Hva ER vakkert- egentlig?

Jeg mener fortsatt at man har det bedre og blir et bedre menneske av å sette pris på alt det vakre man har rundt seg, men jeg misset på det mest grunnleggende i første forsøk: Man må selvsagt først finne det vakre i seg selv og det man selv er og har! Og det trenger kanskje ikke være plettfri hud, 90-70-90 og glansfullt hår som gjør susen..?

Det må bli oppgaven i 2011. Jeg er godt i gang ;-)

Én kommentar

Sissel

14.02.2011 kl.22:37

Lykke til! Du e fin, like fin som mæ. he he. :) å sammen er vi finast!

Skriv en ny kommentar

ripsogvanilje

ripsogvanilje

33, Stjørdal

Innviklingshemmet småbarnsmor, eks-trailersjåfør, brudekjolenerd, eks-HR-sjef, Røde Kors-sympatisør og nygift konemor med relativt god selvinnsikt, dårlig tålmodighet og tørr humor. Evner dårlig å skrive ting uten å sette ting på spissen. Venter når som helst en internasjonal utmerkelse for min innsats for menneskeheten ved ikke å ha valgt flygelederyrket. Er skikkelig dårlig med små ting som må danderes og/eller lett går i stykker og setter stor pris på mat som er klissete, elsker rødvin, Italia og alt som kan holde føttene mine varme. Sa opp jobben og tenkte å skrive en bestselger, plutselig. Blogger inntil videre og har en seriøs ambisjon om å betale huslånet med skribleriene mine. Wish me luck.

Kategorier

Arkiv

hits